Cortana, Android'inizin mikrofonunu kapatıyor

Bazı Android'li cihaz sahiplerinin yaşadığı ilginç sorunun kaynağı, Microsoft'un Cortana'sı çıktı!

Android'e Cortana darbesi!

Cortana'nın final sürümü Android'in Play Store'una geldi. Ama zaten, herkese açık beta sürümü yaz aylarından beri indirilip kullanılabiliyor. Ancak çoğu beta sürümde olduğu gibi Cortana'nın da büyük bir sorunu var gibi görünüyor.

Bu sorun, Android'li cihazınızın mikrofonunun devre dışı kalmasına neden olabiliyor. WinBeta'dan Mark Coppock, Nexus 5'inin mikrofonuyla sorun yaşadığını, bu nedenle onu sıfırlamanın kıyısına geldiğini söylüyor. Tam bu sırada aynı sorunu yaşayan başka kullanıcıların da olduğunu keşfeden Coppock, deneme yanılma yoluyla sorunun kaynağının Cortana uygulaması olduğunu buluyor. Cortana uygulamasının devre dışı bırakılmasıyla birlikte mikrofon, tekrar çalışmaya başlıyor.

Cortana'yı tekrar etkinleştirdiğinizde ise mikrofon, tahmin edeceğiniz gibi tekrar kullanılmaz hale geliyor. Android'li telefonunuzda veya tabletinizde siz de benzer bir sorun yaşıyorsanız ve Cortana'yı yüklediyseniz, onu kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Bu arada Cortana'nın, Android ile birlikte iOS ve Cyanogen için de yayınlandığını, App Store'daki yerini aldığını belirtelim...

Okuyucu Yorumları