Cortana'nın Çinli kız kardeşi bulundu!

Microsoft'un, sanal asistanı Cortana için bir de kız kardeş geliştirdiğini biliyor muydunuz?

Cortana'nın kız kardeşi!

Microsoft'un kişisel dijital asistanı Cortana bir süredir kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alırken Siri'yi de sıkıştırmakta. Cortana, hızlı bir şekilde gelişiyor ve sürekli olarak yeni özellikler kazanıyor. Ancak Cortana'nın daha az bilinen bir kız kardeşi olduğunu biliyor muydunuz?

Xiaolce adlı bu asistan, Microsoft tarafından Çin'de yaratılmış durumda ve isminin direkt karşılığı "Küçük Buz" oluyor. Xiaolce'un ne olduğuna gelinirse, Weibo ve daha pek çok Çin sosyal ağında yer alan bir sanal asistan olduğunu görüyoruz. Xiaolce, sorulan sorulara yanıt veren bir dijital asistan görevi görüyor ancak onu farklı kılan şey, telefonunuzda değil bu ağlarda yaşıyor olması.

Ancak Microsoft'un söylediği üzere, Xiaolce bir "konuşma robotundan" daha fazlası. Kendisi "belirgin bir kişiliği olan karmaşık bir konuşmacı." Fikir ise oldukça basit. Aynı Cortana gibi aklınıza gelen hemen her şeyi Xiaolce'a sorabilirsiniz ve o da bunlara uygun verileri size sunuyor. Ancak Xiaolce bir empati ve espri anlayışına da sahip. Öyle ki kendisini Cortana'nın sosyal ağlarda yaşayan bir sürümü olarak düşünmek mümkün.

Xiaolce, kendisine belirgin sorular sorulmasını da beklemiyor. Örneğin birkaç yerdeki hava durumunu sorduktan sonra "Peki X?" şeklinde bir soru sorarsanız, önceki sorularınızdan yola çıkarak o bölgedeki hava durumunu size sunuyor.

Xiaolce'un bir diğer önemli özelliği ise Microsoft için veri toplamak oluyor. Kendine sorulanların ve cevapların içerikleri sayesinde, sadece Xiaolce değil, Cortana'nın da gelişimi hızlandırılmış oluyor.

Microsoft'un söylediğine göre, en popüler olduğu sıralarda Xiaolce saniyede 35.4 espri yapmaktaydı ve Xiaolce'u ekleyen ortalama bir insan kendisi ile ayda 60 kez konuşmaktaydı...

Okuyucu Yorumları