Cortana, Windows 10'a nasıl geldi?

Microsoft, Cortana ve Windows 10'un bir araya gelişini işte bu video ile anlattı!

Cortana ve Windows 10...

Windows 10'un yeniliklerinden biri, Windows Phone'un dijital yardımcısı Cortana'yı işletim sistemine taşımak olacak. Her ne kadar Türkiye'de varsayılan olarak aktif bulunmasa da, Cortana ilgi çeken bir konu olmaya devam ediyor.

Peki Microsoft, Cortana'yı yeni işletim sistemine dahil etme kararını nasıl verdi? Windows takımından Marcus Ash, arama işlevinin baştan tanımlanmasına gerek duyulduğunu söylüyor. Ash, Microsoft'un Ocak'taki etkinliğinde her şeyin "kişisel bilişim" üzerinde geliştiğini de sıkça tekrarlamıştı - anlaşılan o ki bu konu, Microsoft'un geleceği için önem taşıyor.

Cortana, hakkınızda bilgi toplayarak nelerden hoşlandığınızı, genellikle neleri aradığınızı keşfediyor ve bu bilgiler sayesinde insana daha yakın bir davranış sergiliyor ve tahminler yürütüyor. İşlev bu özellikleriyle rakip platformların dijital asistanlarından farklı olmayı amaçlıyor.

Microsoft'un Windows 10 ve Cortana hikayesini videomuzda izleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Microsoft'un blog gönderisine buradan ulaşın.

Okuyucu Yorumları