Cortana, yeni bir güncelleme yaşayabilir!

Microsoft'un dijital asistanı Cortana, Birleşik Krallık sürümünün sesi yüzünden eleştiri aldı!

Cortana'ya İngiliz şoku!

Geçtiğimiz hafta, Microsoft'un dijital asistanı Cortana, ABD'nin dışında resmi olarak ilk desteğini aldı ve Birleşik Krallık ile Çin içerisinde kullanımına başlandı. Sadece Windows Phone 8.1'in son güncellemesini yükleyen kişiler Cortana'yı kullanma imkanı bulacaklar ancak bu güncelleme de sadece Preview for Developers programı içerisinde yükleme imkanı bulunan bir güncelleme olma özelliğini taşıyor.

Ancak, güncellemeyi yüklemiş ve Birleşik Krallık içerisinde Cortana'yı kullanmakta olan bazı kişiler için bu tecrübenin tamamen memnuniyet verici olduğunu söylemek mümkün değil. Cortana, BK içerisinde ABD sürümünden farklı bir ses kullanıyor. ABD'de kullanılan sürümde, seslendirmeyi yapan kişi, Halo oyunlarındaki "gerçek" Cortana'yı seslendiren ses sanatçısı Jen Taylor ve bazı BK kullanıcıları, ses sanatçısının İngiltere'deki değişiminden pek mutlu değil.

Bazılarının söylediğine göre, Cortana'nın BK sürümündeki sesi "düz ve duygusuz." Ayrıca bir kullanıcının Twitter'da söylediğine göre, Cortana'nın sesi bir robota benziyor. WPCentral'ın söylediğine göre, Microsoft'un Cortana program yöneticisi Sandeep Paruchiri, bu tweet'e cevap vererek, iyileştirme çalışmalarının yolda olduğuna dair ipucu vermiş durumda.

Paruchiri'nin cevabında, eleştirileri duydukları ve "bir şeyler üzerinde çalışmakta oldukları" söyleniyor. Ancak bu "bir şeyin" ne olduğu hâlâ gizemini koruyor. Tabii ki akla ilk gelen düşünce, bu çalışmanın Cortana'nın BK sürümünün daha "canlı" bir ses kazanması üzerine olduğu fakat, söz konusu olan teknoloji firmaları ve üstü kapalı internet açıklamaları olduğunda, asla emin olmak mümkün olmayabiliyor...

Okuyucu Yorumları