Beklenen oldu; Counter-Strike 2 resmi olarak duyuruldu: Counter-Strike 2 ne zaman çıkacak?

...Ve beklenen gerçek oldu; Valve, Counter-Strike 2’yi resmi olarak duyurdu. Peki Counter-Strike 2 bize neler sunacak, hangi yenilikleri getirecek? Counter-Strike 2 ne zaman çıkacak?

Daha önceki söylentiler gerçeğe dönüştü ve Valve, Counter-Strike 2'yi resmi olarak duyurdu. Oyun, sınırlı bir beta süreci ile macerasına başlayacak.

Stüdyo, devam oyununun Counter-Strike deneyimini elden geçireceğini söylüyor. Beklendiği gibi Valve, oyunu şirket içi Source 2 motorunun en son sürümüne taşıyor ve bu da grafik kalitesinde gözle görülür bir sıçramaya yol açacak.

Oyunda daha keskin dokular, daha canlı aydınlatmalar ve benzer geliştirmeler göreceğiz. Valve, Counter-Strike 2 ekibinin seviye tasarımını üç aşamalı bir yaklaşımla ele aldığını söylüyor. Dust 2 gibi önemli haritalar, aydınlatma ve dokularda yapılan ince ayarlar dışında, çoğunlukla dokunulmayacak. Ama yeni motorun sunduğu tüm nimetlerden yararlanarak birkaç seviye tamamen elden geçirilecek.

Source 2'ye geçiş, oyun geliştirmelerini de beraberinde getirecek. En önemlisi, sis bombalarının nasıl çalıştığıyla ilgili. Valve'ın bir kamera arkası videosunda açıkladığı gibi, sis bombaları artık oyun dünyasında hacimsel 3D nesneler olarak kendilerine yer bulacak. Bu da onları diğer oyun öğelerine duyarlı hale getirecek ve oyuncuların mermiler ve patlamalarla anlık olarak görüş hatlarını şekillendirmesine olanak tanıyacak.

Valve ayrıca oyunun sunucu mimarisini de elden geçiriyor. Counter-Strike 2'nin sub-tick güncellemelerini destekleyeceği söyleniyor. Stüdyo, yeni sürümün bugüne kadarki en duyarlı Counter-Strike deneyimini sunacağını iddia ediyor.

Counter-Strike 2 ne zaman çıkacak?

Oyunun tam sürümü yaz aylarında hazır olacak ve Counter-Strike: Global Offensive'e ücretsiz bir yükseltme olarak dağıtılacak. CS:GO'da topladığınız her şey yeni oyuna taşınacak ve her zamankinden daha iyi görünecekler.