CPU Turkey 2008 yarışmasının finali CEBIT'te

CPU Turkey 2008 yarışmamısının finali, CeBIT'te gerçekleştirilecek bir panelde yapılacak.

CEBIT'te final heyecanı!

CPU Turkey 2008 yarışmamızın finali, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı etkinlikleri çerçevesinde "Teknoloji izlemekten liderlik etmeye doğru!" sloganı ile düzenlenen "Bilişim Sektöründe AR-GE ve Yenilikçilik" konulu panel ile birlikte gerçekleştirilecek.

TÜBİDER (Bilişim Sektörü Derneği) tarafından teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile düzenlenen yarışmanın yaz aylarından beri devam eden değerlendirmeleri sonucunda kazananlar CeBit Bilişim Fuarı'nda açıklanacak.

Yarışma, Sanal İşlemci Tasarımı, FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı ve Akademik Yenilikçi Gömülü Sistem Tasarımı kategorilerinde düzenlenmişti.

TÜBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Saral, "TÜBİDER olarak Türkiye'de teknolojik gelişmelerin önünü açan bu tür projeler yapmaya devam edeceğiz. Artık teknolojiyi izleyen değil, geliştiren ülke olmaya başlamalıyız. Bu anlamda bu tür girişimler daha da büyük bir öneme sahip. Tüm teknoloji meraklılarını ödül törenine bekliyoruz", dedi.

9 Ekim Perşembe günü düzenlenecek ödül töreni programı ise şöyle olacak:

15.00-15.30 Kayıt ve TÜBİDER Okul Bilişim Faaliyetleri Demosu

15.30-17.00 Panel; Bilişim Sektöründe AR-GE ve Yenilikçilik
"Teknoloji izlemekten liderlik etmeye doğru"
Bahadır Erbaş - AMD
Behçet Envarlı - TBV
Fuat Ertüzün - AVEA
İzi Kohen - ARENA
Nazım Özdemir - TÜBİSAD
Niyazi Saral - TÜBİDER
Yard. Doç. Dr. Osman Kaan Erol - İTÜ

17.00-18.00 CPU Turkey Yarışması Ödül Töreni

18.00-19.00 Kokteyl

Tübider

Okuyucu Yorumları