CPU ve GPU işbirliği, hızı artıracak!

Bilgisayarlar size göre halen çok mu yavaş? Öyleyse onları hızlandıracak bu bombaya sevineceksiniz!

Bilgisayarlar hızlanacak!

Günümüzde CPU ve GPU'nun tek çipe yerleştirildiği işlemciler meydana getiriliyor. Ancak iki çipin nadiren yardımlaştığını düşünen North Carolina State University araştırmacıları, yeni bir yaklaşım geliştirdiler.

Grafik programlarını çalıştırmak üzere geliştirilen GPU'lar, bazı işlevleri çok hızlı bir şekilde yerine getirebiliyorlar. CPU'lar ise daha karmaşık görevlerde daha iyi performans sunuyor. Elektrik ve bilgisayar mühendisi Dr. Huiyang Zhou, "GPU çekirdeklerinin sayısal işlevleri gerçekleştirdiği, CPU çekirdeklerinin ise GPU'nun ana bellekten ihtiyaç duyacağı veriyi önceden çektiği bir yaklaşım" üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Zhou'ya göre bu yöntem daha etkili, zira bu durumda CPU ve GPU iyi oldukları işi yapmış oluyolar: "GPU'lar, hesaplama yapmakta iyiler. CPU'lar ise karar vermekte ve esnek veri almada iyiler."

Zhou'nun takımı, yaklaşımın ilk testlerde yüzde 21.4 hız artışı sağladığını gözlemlemiş. Zhou, CPU ve GPU'nun farklı çiplerde yer alması nedeniyle bu tekniğin eskiden uygulanamadığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları