"Crack'li Windows" gerçeği!

Eğer hala Windows'unuz için "Crack" arıyorsanız, bu haberimize mutlaka göz atın!

"Crack'li Windows" gerçeği!

Microsoft, yazılım korsancılığı ve crack'li yazılımlarla ilgili son raporunu yayınladı.

Rapora göre sadece 2013'te 2 milyar işletim sistemi ve uygulama, lisanssız olarak kullanıldı. 2006 yılıyla yapılan karşılaştırmalar, korsan yazılımın arttığını, 2006'daki korsan kullanımının bugünün sadece üçte biri olduğunu gösteriyor. Bu arada Microsoft, kaçak yazılımların kullanıldığı bilgisayarların yüzde 36'sında zararlı bulunduğunu, korsan yazılımların yüzde 78'inin casus yazılım veya izleme çerezleri taşıdığını iddia ediyor.

Microsoft'a göre korsan yazılımların zararları bunlarla da sınırlı değil. Kaçak yazılımların yüzde 45'i firmaya göre tüm sistemde önemli yavaşlamalara neden olabiliyor. Korsan yazılımların üçte birini yüklerken sorun çıkıyor ve kullanıcıların yüzde 30'u, ekranda ansızın beliren açılır pencerelerden yakınıyor.

Korsan yazılımın çok büyük bir bölümü, tahmin edebileceğiniz gibi internetten geliyor. Korsanın yüzde 45'i indirmelerle gelirken, yüzde 7'si eBay gibi çevrimiçi mağazalardan yayılıyor. Yüzde 21'lik dilimin sorumlusu ise sokaklarda crack'li yazılım satan seyyar satıcılar.

Okuyucu Yorumları