Craig Wright, "Bitcoin'in mucidi benim" dedi!

Bitcoin'in üzerine çok şey konuşulan gizemli mucidi, galiba ortaya çıktı!

"Bitcoin'in mucidi benim"

Sanal para birimi Bitcoin'in mucidi olduğundan şüphelenilen Craig Wright, bugün yaptığı bir açıklamayla Bitcoin'in arkasındaki isim olduğunu ileri sürdü.

BBC'nin haberine göre Wright, "Bitcoin'in mucidine ait olduğu bilinen bozuklukları kullanarak iddiasını teknik olarak desteklemiş bulunuyor". BitCoin topluluğunun önde gelen üyeleri ise bu iddiayı doğruluyorlar. Bitcoin'in nasıl çalıştığı konusundaki gizem bir yana bugüne kadar en çok merak edilen, sanal birimin ilk olarak nereden çıktığıydı. Bitcoin'in sahibinin uzun süre "Satoshi Nakamoto" olduğu düşünüldü ancak Wright, bu takma adı kullandığını ve etrafındaki insanların gizliliğini onlara geri kazandırmak üzere şimdi, gerçek kimliğini açıkladığını söylüyor.

Craig Wright,

BBC Wright'ın iddialarına inanmış gibi görünürken bir başka yayın olan The Economist, şüpheli duruşunu sürdürüyor. Gazeteye göre Bitcoin'in kim tarafından oluşturulduğunu ortaya çıkarmak, imkansız olabilir.

BBC'deki röportajında kısa bir süre ekranda görünen Wright, medyanın kameraları karşısına ilk ve son kez geçtiğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları