Crysis 2'nin inceleme puanları geliyor...

Crysis 2 gerçekten çok iyi bir oyun mu? İşte dev inceleme sitelerinin Crysis 2'ye verdiği notlar...

Crysis 2 için ne dediler?

Geçtiğimiz sene Aralık ayında çıkması beklenen ama daha sonra EA ve Crytek'in oyunu daha da geliştirmek amacıyla çıkış tarihini erteleme kararı aldıkları Crysis 2, dün itibariyle Kuzey Amerika'daki marketlerin raflarında yerini almış bulunuyor. 25 Mart Cuma günü de Türkiye ve Avrupa'da satışa sunulacak olan oyuna ilginin gerçekten büyük olduğu, oyun inceleme sitelerinin puanlarından anlaşılıyor.

Şimdiye kadar gayet yüksek puanlar alan oyundan, Crytek ve EA gerçekten memnun. Öncelikle Resmi Xbox Dergisi'nden 9/10 alan oyun, Resmi PlayStation Dergisi'nden de 8/10 puan aldı.

Cevat Yerli'nin FPS dünyasındaki en gelişmiş yapay zekâlı oyununu oluşturduğunu belirten Amerikan oyun inceleme sitesi State Press ise oyuna 5 üzerinden 5 puan vermiş. Oyunu "devrim yaratan bir başyapıt" olarak değerlendiren State Press, oyun hakkındaki görüşlerini şöyle sürdürüyor: "Belki de oyun dünyasındaki en gelişmiş yapay zekâya sahip olan oyun, en iyi silah olan Nanosuit 2'nin ayrıcalıklarıyla dünyanın kalbi olan New York'ta geçiyor. Etrafta patlatabileceğiniz bir sürü nesne bulunduran oyun, kentsel bir mekân kullanmasıyla da damakta bambaşka bir tat bırakıyor."

Alman sitelerinden gelen skorlar da gayet yüksek

Alman sitelerinden gelen skorlar da gayet yüksek
Crysis 2'ye düşük puan vermek imkânsız gibi

Alman oyun inceleme sitelerinden Gamesaktuell de oyuna 9/10 verenlerden bir başkası. Bu site de oyunu "heyecanlı bir hikâye" ve "iyi bir atmosfer" yönleriyle tanıtıyor. Bir diğer Alman oyun inceleme sitesi olan PC Action isimli site de geçtiğimiz hafta Crysis 2 için aynı puanı vermişti.

PCGames.de de Alman oyun inceleme sitelerinin arasında. Bu site de Crysis 2'yi "birinci sınıf, gelişmiş grafiklere sahip" ve "Nanosuit, size bambaşka bir deneyim sunuyor" şeklinde yorumluyor.

GameReactor'ün İsveç ayağı ise Yerli kardeşlerin bu harika oyununa 10 üzerinden 9 puan verenlerden biri. Crysis 2'nin Xbox 360 sürümü için başka bir 9/10 ise IGN UK'den geliyor.

PC, Xbox 360 ve PlayStation 3 platformları için dün itibariyle Kuzey Amerika'da satışa sunulan Crysis 2, 25 Mart Cuma günü de (başta da belirttiğimiz gibi) Avrupa'da ve Türkiye'de piyasaya sürülecek. Türkiye'de, diğer ülkelere kıyasla en düşük fiyattan, tamamen Türkçe olarak satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları