Crytek iddialara karşı kendini savundu!

Crysis'in yapımcısı Crytek'ten gelen son haberler, Crysis hayranlarının canını sıkacak...

Bu kez konu Crysis değil!

Ünlü oyun firması Crytek, bir kullanıcının isimsiz bir blogda yayınladığı şirketteki çalışma şartlarının kötü olduğu iddialarının ardından kendini savundu.

Blog'a göre Crytek'in Frankfurt'taki ana ofisinde yönetici takımı, çalışanlara "proje yönetimi başarısızlığı nedeniyle altı aylık bir bekleme süresi" verdi ve bu çalışanların sağlık ve kişisel bakımdan sorunlar yaşamasına yol açtı. Blog'da şu sözler de yer aldı: "Birkaç eski Crytek çalışanı, şirkete karşı dava kazandılar. Ancak Crytek çalışanlarına hala istedikleri zaman atabilecekleri bir et gibi davranıyor."

Blog'da yer alan bu sözler üzerine Crytek kurucularından Avni Yerli, kendini savundu. Yerli, Develop web sitesinde şu sözleri söyledi: "...Bu suçlamalar tamamen yanıltıcı. Her zaman aynı kalacak bir şey var ki, o da Crytek'in çalışanlarına çok büyük ve eşit olarak değer verdiği - zira bu çok önemli. İster stajyer olsun, ister yönetici, bu değişmez; herkes önemlidir."

Blog'da bir grup çalışanın Crytek'i terkettiği iddia edilirken Yerli, 9 çalışanın istifa ettiğini, 4'ünün bırakıldığını ve çalışma şartlarıyla ilgili hiçbir dava kaybetmediklerini de söyledi.

Yerli, bahsedilen karar süresinin sadece 3 ay olduğunu da söylerken, bu süre içinde çalışanlara isterlerse haftasonu bir gün çalışma seçeneği tanındığını da bildirdi.

Okuyucu Yorumları