CSS'den ağ sistemlerine 3 yeni kitap!

İnternetin vazgeçilmezi CSS'den ağ sistemlerine ve fazlasına bu 3 kitap, aradığınız kaynak olabilir!

Kod öğrenmek isteyenlere!

Günümüzde bilişim sektöründe yaşanan en büyük sorunlardan birisi, bilgi eksikliği sebebiyle, sistem odalarında aynı amaca yönelik alınmış birden fazla cihazın ardı sıra bağlanmasıdır. Bunun sonucunda da sistem odaları sistem mezarlıkları haline gelmeye başlamıştır. Görevi gereği, çok sayıda sistem kurulumu yapmış olan yazar, bu kurulumlar esnasında edindiği bilgi ve tecrübeleri Network Sistemleri adındaki bu kitaba aktarmıştır.

Kitap, bilgi işlem konusunda temel bilgilerini gözden geçirmek isteyen fakat yabancı dil bilgisi yeterli olmayan çalışanlara yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. Kitapta, bilişim teknolojilerinin alfabesini oluşturan OSI Mimarisi temel seviyede anlatılmıştır. Bunun yanında sistemlerle uğraşanların ihtiyaç duyacakları konulara da yer verilerek (Kablo Sistemleri, TCP, Wi–Fi vb..),bu konularda bilgi arayanların konulara tek bir kaynakla ulaşmaları amaçlanmıştır.

Bulunan konu başlıkları

- OSI Katmanları İşleyiş Yapısı
- Yönlendirici (Router), Ağ Anahtarı (Switch), Hub ve Çalışma Yapıları
- Bakır ve Fiber Optik Kablolama Yapısı
- Analog ve Dijital Sinyal Biçimleri, Sinyal Kodlama, Sinyal Çözümleme Şekilleri
- Fiziksel ve Mantıksal Ağ Topolojiler
- Veri Bağlantı Biçimleri, Aktarım Kontrol İşlemleri
- Veri İletim Ortamı Çalışma Yapısı, Band Genişliği
- Ip Adresi ve Yönlendirme Yapısı (Routing)
- TCP, UDP, ARP, MAC Adres Yapısı, DNS, DHCP, HTTP İşleyiş Şekilleri
- Wi–Fi, WiMax ve IPv6 Çalışma Yapıları

Seçkin Yayıncılık

Sağlık Sokak No: 21, 06410 Sıhhiye/ANKARA
Tel: (0 312) 435 30 30
Faks: (0 312) 435 24 72
[email protected]

A'dan Z'ye CSS

A'dan Z'ye CSS

A'dan Z'ye
CSS
(HTML5, XHTML, CSS2, CSS3)

Gözden geçirilmiş ve tamamen yenilenmiş 3. baskısını yapan bu kitapta XHTML ve XHTML bağlı elementlerin özelliklerini, kullanım biçimlerini ve yazım kurallarını öğreneceksiniz. Temel XHTML bilgileri hiç bilmeyenlere göre ele alınmış ve anlatımı bu çerçevede verilmiştir.

Verilen bilgiler teknik detayları öğrenme ve öğrendiğini gerçek bir sunuma dönüştürmeyi hedeflemektedir. XHTML ile birlikte HTML5 standartlarının getirdiği yenilikler ve elementlerin detaylandırılmış öğretici bilgileri ile bu bilgilerin Video, ses, grafik ve yeni şablon yapılandırılmasına göre yazılmıştır. XHTML, HTML5 konuları anlatımı sonrası günümüzde tasarımın vazgeçilmez en önemli yapı taşı olan CSS2 ve CSS3 standartları hem temel bilgilendirme detayları hem de bu bilgilere dayalı sunumları hazırlayıp öğrenmeyi pekiştirecek örnekler ile desteklenmiştir.

CSS2 ve CSS3 konuları hiç bilmeyen birilerine göre ele alınmıştır. Kitap içinde verilen bütün bilgiler günümüzde yaygın olarak kullanılan bütün web tarayıcıları göz önünde bulundurularak yazılmış ve anlatılmıştır. CSS3 ve XHTML ile HTML5 yenilikleri bu kitapta bir araya getirilmiştir. Yeni standartları, kavramları, metot ve argümanları sade ve anlaşılır açıklamalarla birlikte örneklerle pekiştiren bu kitap, Web tasarımcısının elinde önemli bir kaynak olacaktır.

- W3C Standartları (HTML 5,XHTML)
- Cascading Style Sheets (CSS)
- XHTML Elementlerinin Detayları
- HTML 5 ile Gelen Yeni Standartlar
- CSS2, CSS3 Seçicileri ve Sınıfları
- CSS3 ile Yeni Nesil İçerik Sunum Teknikleri
- Template Tasarımı ve Sunumu
- HTML 5 ile Şematik Tasarım ve Sunum

Algoritmalar

Algoritmalar

Algoritmalar

Yeniden gözden geçirilerek 3. baskısını yapan kitap, güncel algoritmaların sistemleştirilmesiyle oluşturulan 18 bölümden oluşmaktadır. Kitap, problem çözümüyle ilgili temel ve yeni tekniklerin öğrenilmesi ve öğretilmesi amacıyla yazılmıştır.

Eser, Bilgisayar Mühendisliği ve Uygulamalı Matematik ağırlıklı bölüm öğrencilerine yönelik hazırlanmış olup, kitabın önemli özelliklerinden bir tanesi de, diğer yerli ve yabancı kaynaklardan farklı olarak birçok yeni algoritma çeşitlerine ve problemlerine yer vermesidir. Kitapta, öğrencilerin konuları kolayca anlayabilmesi ve uygulamaları gerçekleştirebilmeleri için 150'nin üzerinde farklı algoritmaya ve 100'ün üzerinde çeşitli örnek ve probleme yer verilmiştir.

Temel düzeyde programlama bilgisinden sonra takip edilmesi uygun görünen kitap, aynı zamanda programcılıkla ilgili birçok temel bilgiyi de içermektedir. Ayrıca kitap, algoritmalarla ilgilenen endüstri mühendisliği, elektronik mühendisliği, bilişim sistemleri bölümleri, teknik eğitim fakültelerinin ilgili bölümlerinin öğrencileri, diğer araştırmacı ve meslek sahipleri için de faydalı olmakta ve bir başvuru kitabı niteliğini taşımaktadır.

Konu başlıkları

- Algoritma = Programlama + Matematik
- Temel Veri Yapıları
- Kümeleme Algoritmaları
- Sayı Teorisi
- Kriptolojik Algoritmalar
- Graf Algoritmaları
- Sıralama Algoritmaları
- Kombinator Algoritmalar
- Labirent Algoritmaları
- Geometrik Algoritmalar
- Paketleme Problemleri
- Parçalama Algoritmaları
- Optimizasyon Algoritmaları
- Oyunlarda Arama Algoritmaları
- Oylama Yöntemleri

Seçkin Yayıncılık

Sağlık Sokak No: 21, 06410 Sıhhiye/ANKARA
Tel: (0 312) 435 30 30
Faks: (0 312) 435 24 72
[email protected]

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları