Curiosity çalışmalarına devam ediyor

NASA'nın gezgin robotu Curiosity, Mars'a dair bilinmeyenlere açıklık getirmeye devam ediyor...

Mars'ta lazer zamanı!

Geçtiğimiz haftalarda Mars'a başarılı bir iniş gerçekleştiren Curiosity, Kızıl Gezegen'i keşif çalışmalarına devam ediyor. NASA'nın akıllı robotu, Mars'taki Coronation adı verilen kaya parçasına ilk lazer sinyallerini gönderdi. Kayaya saniyede üç enerji sinyali gönderen Curiosity'nin ChemCam aygıtı, kayanın hangi elementleri içerdiğini araştıracak.

ChemCam bilim ekibinin lideri Roger Wiens, konuyla ilgili basına verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "Coronation'dan muazzam sinyaller alıyoruz. Ekip olarak olağanüstü çalışıyoruz ve artık sekiz yıllık çalışmanın meyvelerini toplama zamanı!"

Ekip, kayadan elde ettiği verilere ulaştıktan sonra Mars'ta yaşam için gerekli kimyasalların bulunup bulunmadığını da öğrenebilecek.

ChemCam projesinde yer alan bilim adamlarından Sylvestre Maurice, Mars'tan elde ettikleri verilerin, daha önce Dünya'da yaptıkları testlerden elde ettikleri verilerden daha iyi olduğunu belirtti. Maurice, "Önümüzdeki iki yıl boyunca ChemCam'le yapacağımız çalışmalar neticesinde, daha zengin bilimsel verilere ulaşacağımızı düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Okuyucu Yorumları