Cyanogen, Android görevi için iş başında!

"Google'ın elinden Android'i almak" isteyen Cyanogen, bu büyük planı için ilk adımları attı!

Android'in başı dertte!

Geçtiğimiz ay Microsoft'un yaklaşık 70 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı ortaya çıkan Cyanogen'in Android'i Google'dan ayırma planları yaptığı da biliniyor.

Re/code'un yeni bir raporuna göreyse Cyanogen, Google ile savaşmak üzere kendi ordusunu kurmaya çalışıyor. İddiaya göre Cyanogen, Amazon, Microsoft gibi firmalarla görüşüyor ve onlarla Google'ın işletim sistemine kafa tutacak Android sürümleri geliştirme planlarını paylaşıyor.

Cyanogen, Gmail, Maps, Play Store gibi zorunlu uygulamalarla gelmeyen, açık kaynak kodlu Android'i kullanıyor. Firma, açık kaynak kodlu sürüme dayanarak daha iyi sürümler oluşturmak, Google'ınkilerden farklı ön-yüklü uygulamalar ve hizmetler sunmak istiyor. Burada Microsoft'un Cyanogen'e yatırım yapıyor olması ortaya ilginç sonuçlar çıkarabilir. Örneğin Office'in ve diğer Microsoft ürünlerinin CyanogenMod'la geldiğini görebiliriz.

Cyanogen'in görüşmekte olduğu firmalar, şimdilik planlarını açıklamamayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla şimdilik tahmin yürütmekten fazlasını yapamıyoruz. Bu arada Cyanogen'le birlikte çalışmaya can atan firmalar olsa da, bazı firmaların Google'dan gelebilecek bir tepkiden çekindiği ve ortaklıktan uzak durduğu söyleniyor.

Yine de Cyanogen CEO'su Kirt McMaster'ın ok yaydan çıktıktan sonra geri dönmeyeceklerini söylediğini, "Android'i Google'ın elinden alacağız" dediğini hatırlatalım. Cyanogen, henüz Android'i Google'dan "koparmaya" hazır olmayabilir, ancak bir savaşın eşiğinde olduğumuz açık.

Okuyucu Yorumları