Cyanogen, Cortana'yı entegre etmek istiyor!

Android'i temel alan, bir yandan da onu düşman belleyen Cyanogen'in son planı, Google'ı kızdırabilir

Cyanogen'in yeni planı!

Cyanogen ortak kurucusu ve CEO'su Kirt McMaster, Microsoft'un mobil platformu Windows Phone'un dijital asistanı Cortana'yı kendi işletim sistemi Cyanogen ile bütünleştirmek istiyor. Kirt McMaster'ın niyeti, Cortana'yı başarısız olarak nitelendirdiği Windows Phone'dan çekip kurtarmak gibi görünüyor.

International Business Times ile yaptığı bir röportajda Cortana'yı Cyanogen'e eklemeyi planladıklarını söyleyen McMaster, bunu Cyanogen'in bir sonraki sürümünde gerçeğe dönüştürebileceklerini belirtti. Android'de bir uygulama olarak sunulan Cortana, McMaster'a göre işletim sisteminin iskeletiyle bütünleşmeli, aksi halde o kadar işe yaramayabilir. Doğal dil ve yüksek zeka için Cortana'nın işletim sisteminden gerekli sinyalleri alabilmesi gerekiyor.

Android'in kendi dijital asistanı Google Now, oldukça güçlü bir hizmet ancak Cyanogen'in Android'i bir dost olarak görmediği, hatta Mart'ta Forbes'e yaptığı bir açıklamaya göre "Google'ı kafasından vurmak istediği" biliniyor.

Cortana şu an Android'de güçlendirilmiş bir arama motoru gibi hizmet veriyor. McMaster ve Cyanogen'in ise Microsoft'un yardımı olmaksızın onu Android tabanlı Cyanogen ile nasıl entegre edeceği bilinmiyor. Microsoft'un bu konuda Cyanogen'e el uzatıp uzatmayacağını zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları