Cyanogen, modüler konsepte geçiyor!

Cyanogen, üçüncü büyük mobil platform olma hedefinden vazgeçip modüler bir strateji izlemek için düğmeye bastı!

Cyanogen rota değiştiriyor!

Cyanogen, Android ve iOS'un ardından üçüncü büyük mobil platform olma hedefinden vazgeçerek akıllı telefon yazılım özelleştirmelerine modüler bir yaklaşım getirmeye odaklanacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan yeni Cyanogen CEO'su Lior Tal bu yeni hedeflerini şu sözlerle ifade etti: "Cynagone Modular OS programı cihaz üreticilerini; kendi seçtikleri ROM'la ve stok Android'le ya da kendi versiyonlarıyla birlikte dinamik modüller ve MOD'lar aracılılığıyla Cyanogen OS'in farklı bölümlerini kullanan özelleştirilebilir Android akıllı telefonlar tanıtma konusunda destekliyor."

Tal'in bir önceki CEO ve firmanın kurucu ortaklarından Kirt McMaster'ın yerine geçmesinin ardından McMaster'ın yetkili başkan olarak daha dışa dönük bir göreve devam edeceği ve yine firmanın kurucularından ve eski CTO Steve Kondik'in artık baş bilim müdürü olduğu belirtiliyor.

Cyanogen modüler işletim sistemlerine olan ilgisini ilk olarak MOD programıyla göstermişti. Söz konusu program partnerlerin özel bir OS yaratabilmeleri için Android ekosisteminin daha önceden kapalı olan derin seviyelerinde düzenlemeler yapmasını sağlıyordu. Örneğin bu doğrultuda Microsoft, Android'in telefon arama özelliğine Skype'ı dahil etti ve aynı zamanda Cortana'nın da sesle aktive edilen selfie'ler çekmesine olanak tanıdı.

Diğer yandan bu programın yoğun bir mesai gücü gerektirmesi ve nihayetinde sınırlı özelliklere sahip olması nedeniyle üreticilere yeni telefonları aracılığıyla Cyanogen OS'in bu ayrı başlıklarını kullanma olanağı sunulacak. Bu telefonlar stok Android OS'i kullanabilecekler ve Cyanogen tarafında yer alan bazı özellikler ve uygulamalardan da yararlanabilecekler.

Okuyucu Yorumları