Cyanogen'de Microsoft isyanı çıktı!

Cyanogen'in Microsoft ile yaptığı ortaklık, Cyanogen kullanıcılarını fena halde sinirlendirdi!

Cyanogen'de Microsoft isyanı!

Cyanogen, Android için özel modlar yaparak adını duyurdu. Firma kısa süre içinde Android'in en iyi mod yapımcısı haline geldi ve Cyanogen mod'u bir efsaneye dönüştü.

Ardından Cyanogen'i, açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan Android'de Google'a meydan okuyarak, kendi Android edisyonunu çıkararak Android'in en önemli geliştiricisi olma yolunda ilerlerken gördük. Ancak Cyanogen'in macerası heyecanla devam ediyor.

Şimdi de Microsoft ile dans etmeye başlayan Cyanogen, kendi modu ve işletim sistemi ile Microsoft'un ürünlerini dağıtmak üzere hazırlık yaparken, Cyanogen'in fanatik kullanıcıları bu karara karşı isyan bayrağı kaldırdı.

Microsoft'u, açık kaynak kodu felsefesinin en büyük düşmanı olarak gören Cyanogen kullanıcıları, tamamen açık kaynak kodu felsefesi üzerine kurulu bir ekosistem olan Cyanogen'de Microsoft markasını ve ürünlerini görmekten son derece rahatsızlar.

Cyanogen'de dağıtılacak Microsoft ürünleri arasında, bulut servisleri, üretkenlik uygulamaları, mesajlaşma uygulamaları yer alacak ve bu ürünler, Cyanogen OS'a sahip tüm telefonlarda standart olarak gelecek.

Öte yandan, Microsoft'un yeni başkanının açık kaynak kodlu yazılımlara sıcak bakmaya başladığı da bilindiğinden, bu ortaklığın ileride farklı boyutlar kazanması, Microsoft'un Cyanogen'i satın alması ve bir anda Android tabanlı yeni ve popüler bir işletim sistemiyle Google'ı kendi evinde vurması, hiç kimse için sürpriz olmamalı...

Okuyucu Yorumları