CyanogenMod 13'ün ilk sürümü kullanımda!

Android 6.0 Marsmallow temelli CyanogenMod 13'ten ilk kararlı sürüm, nihayet geldi!

CyanogenMod 13 hazır!

Custom Android ROM'u CyanogenMod'un (CM) ardındaki ekip, tam 39 farklı cihaz için CM 13.0 Release 1'ı kullanıma sundu. CM 13'ün bir süredir yayında olan gecelik sürümlerinin aksine Release 1'ın kararlı bir sürüm olacağı ve onu ana cihazlarında kullanmak isteyenlerin de sorun yaşamayacağı belirtiliyor.

Android 6.0.1 Marshmallow üzerinde temellenen CyanogenMod 13, birçok kullanıcı için bir ilk anlamına gelen bir Android sürümü olacak. Mart 2016 itibariyle yayınlanan raporlara göre Google Play'e erişimi olan mevcut cihazların yalnızca yüzde 2.3'ü Android 6.0'la çalışıyor. CyanogenMod'la birlikte bu oranın belirgin bir biçimde artacağı tahmin ediliyor.

CyanogenMod 13, Android 6.0 Marshmallow üzerinde temellendiği için kullanıcılar bu sayede geliştirilmiş ses kontrolüne ve 'Doze' adı verilen batarya tasarruf özelliğine de sahip olacak.

Diğer yandan CM 12.1 ve CM 13 sürümleri arasında, Whisperpush'un kaldırılması, gelişmiş bir kamera uygulaması, yeni bir gizlilik koruması gibi birkaç değişiklik söz konusu. Bununla birlikte CyanogenMod'un kurtarma görüntüsünün şifreli cihazları desteklemediğini de hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları