CyanogenMod bu defa fena geliyor!

Android kullananların 1 numaralı custom ROM'u CyanogenMod, işleri büyütmeye kararlı!

CyanogenMod fena geliyor!

Cyanogen Inc, bir grup Android meraklılarından oluşan CyanogenMod ROM'una ek olarak, yatırımcılardan, daha iyi bir Android geliştirebilmek için 23 milyon dolar bağış topladığını duyurdu; önceki 7 milyon dolar bağışla beraber, toplamda 30 milyon doları bulmuş oldu...

İlk plan, telefonların üretici destekleri bittikten sonra onlara yeniden can verecek bir proje. Yani aldığınız telefonun üzerinden 2 sene geçtikten sonra güncellemelerini alamadığınız telefonunuza, CyanogenMod ROM kurarak, telefonunuzu güncel tutmanız amaçlanıyor. Toplanan bağış, ROM'un daha fazla cihaza, daha fazla destekle ulaşmasında kullanılacak.

Cyanogen kurucusu Steve Kondik'in ikinci planı ise, CyanogenMod'un ABD, Çin ve Avrupa'da bilinirliğini artırmak ve 100 milyon kullanıcıya ulaşmasını sağlamak. Bu noktadan sonra da, ücretsiz hizmetler ve uygulama merkezi, giyilebilir bilgisayarlar (akıllı saatler gibi), otomotiv teknolojisi ve TV'lere geçmek istiyor.

"2014 sonu veya 2015 başında yepyeni bir markayla pazara gireceğiz" diyen Kondik, yeni markayla, Cyanogen'in kendisi dahil olmak üzere diğerlerine göre yepyeni bir deneyim sunmak istediklerini belirtti.

Bir diğer haber de, yeni bir destekçi hakkında... CyanogenMod, şu ana kadar sadece OPPO isimli telefon üreticisi tarafından resmi olarak destek görüyordu. Yeni destekçisi ise Andreessen Horowitz firması oldu. Firmanın, daha önce Twitter gibi bir çok projeye de destekleriyle biliniyor.

Okuyucu Yorumları