CyanogenMod, Galaxy S4'ü bırakıyor mu?

"Galaxy S4'e destek vermeyeceğiz!" İşte bu açıklama ortalığı karıştırmak üzereydi ki...

Herkese var, S4'e yok (mu?)

Android'li ceplere ve tabletlere modifiye ROM'lar geliştiren CyanogenMod'dan geldiği iddia edilen bir iddia, Android çevrelerinde yankı uyandırmaya başlamıştı ki, işin aslının farklı olduğu anlaşıldı.

SamMobile'dan yankı bulan habere göre CyanogenMod, Galaxy S4 için artık herhangi bir ROM hazırlamayacaktı. Bunun nedeni ise Galaxy S2'den beri mutsuz olan olan CyanogenMod takımının yine Galaxy S4'ün kaynak dosyalarından mahrum kalmasıydı. Açıklamaya göre özellikle Samsung'un EXYNOS işlemcisiyle ilgili yeterli bilgi sağlanmıyordu.

Ancak kısa bir sonra açıklamanın CyanogenMod'a katkıda bulunan bir kişiden geldiği ve CyanogenMod'un düşüncesini yansıtmadığı anlaşıldı. CyanogenMod, yaptığı açıklamada herhangi bir cihazı destekleyip desteklemeyeceklerini hiçbir zaman önceden açıklamadıklarını, Nexus 4'e verdikleri desteği bile Nightly yapısı hazır olduğunda duyurduklarını söyledi.

CyanogenMod, açıklamasında "desteği bırakmaya" dair bu tür önemli bir açıklamanın Google+, Twitter, Facebook veya blog sayfalarında duyurulacağını, "derinlere gömülmüş bir forum gönderisinde" açıklanmayacağını da vurguladı.

CyanongenMod'un bu açıklamasından popüler custom ROM'ların Galaxy S4 için gelmeye devam edeceğini anlamak mümkün.

Okuyucu Yorumları