CyanogenMod Installer'ı denedik!

CyanogenMod'u cebinize yüklemeyi çocuk oyuncağı haline getiren CM Installer'ı sizler için denedik!

CM Installer'ı denedik!

CyanogenMod'u Android'li telefonuna yükleyenler, bunun zaman zaman zahmetli olabileceğini bilirler. Bu işi kolaylaştırmak üzere CyanogenMod takımının geliştirmekte olduğu CyanogenMod Installer'ın en son kapalı betasını sizler için denedik.

Cebinize CyanogenMod'u yüklemek için CM Installer'ı kullanmayacaksanız, önce boot kilidini kaldırmanız, cebinizi root'lamanız, bir custom recovery kurmanız ve doğru ROM sürümünü cebinize yüklemeniz gerekiyor. CM Installer ise bu süreci son derece basit bir hale getiriyor.

CM Installer, iki araca sahip: Android uygulaması, size USB hata ayıklama ayarını nasıl etkinleştireceğinizi gösteriyor. Akıllı cebinizdeki hazırlıkları tamamladıktan sonra onu PC'nize bağlayıp CM Installer'ı PC'nizde çalıştırıyorsunuz. PC'de çalıştırdığınız CM Installer, cebinizin desteklenip desteklenmediğini denetliyor ve ardından gerekli dosyaları ağ üzerinden indiriyor (ROM, recovery ve sistem uygulamaları). İndirme tamamlandıktan sonra Install'a tıklamanız yeterli oluyor.

İşlemin geri kalanı, bootloader modunda otomatik olarak gerçekleşiyor. Ancak cebinizdeki tüm verilerin silineceğini hatırlatalım, CM Installer herhangi bir yedekleme çözümü sunmuyor.

CM Installer sayesinde sadece birkaç tıklamada cebinize CyanogenMod'u kurabiliyorsunuz. İşlemlerin basitliği bizi de şaşırttı. CM Installer, CyanogenMod'u Android'i kurcalamaya yeni başlayanlar için harika bir araç olacak gibi görünüyor.

CM Installer henüz kapalı beta aşamasında olduğundan herkese sunulmuyor. Final sürümün ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. Şu an desteklenen cihazlar arasında Google Nexus'lar, Galaxy S2 ve S3 var. CM Installer'ı denemek isterseniz, Google+'taki CyanogenMod Installer Beta topluluğuna katılma başvurusunda bulunmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları