D-Smart NET ile internetsiz ev kalmayacak

D-Smart, her köyü internetle tanıştıracak çok kapsamlı bir kampanyayı hayata geçiriyor!

İnternetsiz ev bırakmayacak!

Dünyada internetin ilk kez kullanımının üzerinden 44 yıl, internetin ODTÜ ile başlayan Türkiye yolculuğunun üzerinden ise tam 20 yıl geçti. Tüm dünya, internet aracılığı ile iletişimden bilgi paylaşımına varan global ağa inanılmaz bir hız ve kolaylıkla erişmenin keyfini yaşarken; Türkiye'de hala internetle hiç tanışmamış, hanesinde internet olmayan 50 milyon insan bulunuyor. İnternetin ülkemizde hala istenilen penetrasyonda olmadığı gerçeğinden hareketle D-Smart, D-Smart Net ile her evi, her köyü internetle tanıştıracak dev bir kampanyayı hayata geçiriyor.

İnternet ve dijital yayıncılık teknolojilerinin kesişim noktasında yaptığı yatırımlarla büyüyen D-Smart'ın ve Türkiye'nin 2'nci internet sağlayıcı markası D-Smart Net'in 18 Nisan-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlediği yeni kampanyasından 12 ay boyunca ücretsiz yararlanmak isteyenlerin D-Smartlı olmaları yeterli olacak. İhtiyaç ve beklentilere uygun ADSL ve fiber internet paketleri seçenekleri de sunan kampanya, Türkiye'nin her köşesine D-Smart'ın zengin içeriğini HD kalitesiyle taşırken, öncelikli olarak internetsiz evleri internete kavuşturmayı hedefleyecek.

Sinemadan belgesele, eğlenceden yaşama, dizilerden spora varan zengin bir içeriği 300'ü aşkın kanalı yüksek görüntü ve HD kalitesiyle abonelerine sunan D-Smart, hızlı ve kaliteli internet erişimi sağlayan markası D-Smart Net'in tüm Türkiye'yi ilgilendiren dev kampanyası ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

D-Smart'ın yeni abonelerine, ADSL ve fiber internet paketi tercihleri içeren ve 12 ay boyunca bedava internet erişimi şansı sunacak olan D-Smart Net'in kampanyasının tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına, D-Smart ve D-Smart Net CEO'su Ali Güven ve üst düzey yetkilileri katıldı.

Nisan 2012 tarihi itibariyle D-Smart Net adıyla hizmet vermeye başlayan D-Smart Net'in basın toplantısı, Taksim-The Marmara Otel'de gerçekleşti.

İnternet sağlayıcı markalar arasında çıtayı en tepeye taşıyacak!

D-Smart ve D-Smart Net CEO'su Ali Güven, toplantıda yaptığı konuşmada, internet servis sağlayıcılığı hizmetlerine D-Smart Net adıyla devam ettikleri bir yıllık süre içinde internet hizmetlerini geliştirmek için yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Düzenledikleri bu kampanya ile internet sağlayıcı markalar arasında çıtayı en tepeye taşıdıklarını belirten Ali Güven, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de şu anda 20 milyonu sabit, 10 milyonu mobil 30 milyon internet kullanıcısı var; 2020 yılında 10 milyon hanede fiber bağlantısı olması bekleniyor. Öncü, yenilikçi yapısı ile alanında fark yaratan D-Smart'ın yanı sıra çok güçlü teknik alt yapıya sahip D-Smart Net ile de önemli potansiyeli bulunan bir pazarın içindeyiz ve her iki markamızla da hızlı büyümemizi sürdüreceğiz. İnternet ve dijital yayıncılık teknolojilerine yaptığımız yatırımlarla her geçen gün hızla büyüyen D-Smart'ın yanı sıra fiber ve ADSL bağlantılarımızla hızlı ve kaliteli internet erişimi sağlayan D-Smart Net markamız ile de -sessiz ve derinden- zirveye yükselişimiz devam ediyor " dedi.

"Hala 50 milyon internetsiz insan var"

"Çok cazip kampanyalarımıza rağmen ülkemizde hala 50 milyon interneti olmayan insan bulunuyor"

Ali Güven, D-Smart Net'in 2012 yılı içinde gerçekleştirdiği hızlı büyümeyi, TV ve internet hizmetlerini bir arada, benzersiz fiyatlarla sunduğu kampanyalar ve limitsiz paketlerle sağladıklarını söyledi. Bugün 350 bini aşkın haneye ulaştıklarını aktaran Güven, "Geniş bant internet pazarında, 2012 yılında D-Smart Net olarak abone sayımızı yüzde 39 büyüttük. Toplam sabit internet pazarında üçüncü internet sağlayıcı olduk. ADSL internet abone sayısında ise TTNET'in ardından ikinci operatörüz. 2012 yılında internet satışlarımızın yüzde 88'i ikili oyun (TV + İnternet) paketlerimizden gerçekleşirken toplam satışımızın yüzde 78'ini ise limitsiz paketler oluşturdu" dedi.

Dünyada internet penetrasyon oranının en yüksek olduğu ülkenin yüzde 93 ile Hollanda'da bulunduğunu söyleyen Ali Güven, Hollanda'yı yüzde 88'lik oranı ile Fransa'nın izlediğini aktardı. Sıralamada, Amerika'nın yüzde 79, İngiltere'nin yüzde 77, Yunanistan'ın yüzde 76, Almanya'nın yüzde 71, İtalya'nın yüzde 53, Kosova'nın yüzde 52 internet penetrasyon oranı bulunurken Türkiye'de hane penetrasyon oranının yüzde 40 olduğunu paylaşan Ali Güven, Türkiye'yi yüzde 34 ile Azerbaycan'ın izlediğini söyledi.

Ali Güven, Türkiye'de 2008 yılında 5.9 milyon internet kullanıcısı bulunurken, 2011'de bu rakamın 7.6 milyon kişiye ulaştığını, 2012 yılında ise sabit internet pazarının yaklaşık yüzde 3,5 büyüme göstererek toplam abone sayısının 7,9 milyon olduğunu belirtti. Kırsal bölgelerde internetin penetrasyonun ise sadece yüzde 26'larda kaldığını söyleyen Ali Güven, D-Smart Net'in avantajlarla dolu kampanyalarını da bir yıldır aralıksız sürdüklerini belirtti. Güven, "Türkiye'de herkesi internet sahibi yapabilmek amacıyla bir yıldır birbiri ardına kotalı ve kotasız fiber internet ile ADSL bağlantısı seçenekleri içeren çok cazip kampanyalar düzenleyerek abone sayımızı hızla artırdık. Ancak ne yazık ki ülkemizde hala 50 milyon interneti olmayan insan bulunuyor. Bu kampanyamız ile daha geniş kitlelere ulaşarak birçok kişiyi internete kavuşturacağımıza, D-Smart Net markamızı birçok haneye taşıyacağımıza inanıyoruz" dedi.

D-Smart Net'in projesi, Türkiye'de internetsiz kimse kalmamasını hedefliyor!

Ali Güven, dünyada bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan çok yönlü ve çok boyutlu baş döndürücü gelişmelere karşın Türkiye'deki varlığının 20'nci yılında internetle hala 50 milyon insanın tanışmamış olmasını, hala internetsiz haneler bulunmasını teknoloji ve bilgi çağının gereklilikleri paralelinde kabul edilemez bulduklarını söyledi. Güven, insan odaklı, yenilikçi şirket ve yönetim anlayışları ile -Türkiye'de internetsiz kimse kalmasın- projelerini de tüm ülkeyi internete kavuşturma hedefiyle oluşturduklarını anlattı.

Türkiye'ye faydası olacağına inandıkları bu projeyle asıl hedeflerinin daha önce hiç internet kullanmamış bireyleri internet ile tanıştırmak olduğunun altını çizen Ali Güven, bu kampanya ile internet sahibi olmak isteyenlere en uygun yolu açtıklarını, benzersiz bir fırsatı sunduklarını söyledi. Güven, "Tüm dünya, internet aracılığı ile iletişimden bilgi paylaşımına varan global ağa inanılmaz bir hız ve kolaylıkla erişmenin keyfini yaşarken biz de ülkemize, her şeyin en iyisini hak eden ülke insanımıza bu olanağı çağa yakışır şekilde sunmak istiyoruz" dedi.

Ali Güven, "D-Smart markamızda olduğu gibi D-Smart Net'te de, son teknolojiyi taşıyan kendi altyapı sistemlerimiz üzerinden kullanıcılarımıza daima en kaliteli ve en güvenilir hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Aradığınızda çözüm bulabileceğiniz çağrı merkezimiz, kullanıcılarımız ile birebir ilişki kuran güler yüzlü müşteri ilişkileri yönetimimiz, müşteri taleplerine yönelik sıcak ve yakın takibimiz; kapsamlı güvenlik paketlerimizle limitsiz - limitli internet erişimi sunduğumuz D-Smart NET markamızla tüm Türkiye'yi internete kavuşturmak için hiçbir markanın cesaret edemeyeceği bir kampanya başlatıyor, ezber bozuyoruz" dedi.

D-Smartlı olana İnternet Bedava!

D-Smartlı olana İnternet Bedava!

İnternet Herkesin Hakkı: D-Smartlı olana İnternet Bedava!

24 ay boyunca D-Smart abonesi olmayı taahhüt eden kullanıcılarına, D-Smart NET ile 12 ay boyunca ücretsiz internet hizmeti sunacağını açıklayan Ali Güven, "Yeni D-Smart aboneleri, 1 mbps hızında 1 GB kotalı internet paketini bir yıl boyunca ücretsiz kullanabilecek" müjdesini verdi.

Türkiye'nin her köşesinin, her köyün ve her hanenin internete kavuşmasının en büyük isteklerinden biri olduğunu vurgulayan Ali Güven, internetin herkesin ihtiyacı ve en önemli haklarından biri olduğuna inandıklarını belirtti. Güven, "Ayrıca kampanyamız boyunca, tüm internet tarifelerimizi de yüzde 50 indirimle, ihtiyacına uygun paketler arasından özgürce seçme hakkı ile tercihlere sunacağız. Alt yapı maliyeti nedeniyle kullanımı pahalı olan ama daha kesintisiz ve yüksek hızla internet bağlantısı sağlayan fiberin de herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle fiber bağlantısını da, üstelik limitsiz olarak, ayda sadece 34,50 TL'ye sunacağız" dedi.

Teknolojinin toplumsal dönüşümdeki etkilerini iyi gözlemlemek gerekiyor!

D-Smart Net 'de kullanıcının her zaman beklediğinden daha fazlasını bulacağını aktaran Ali Güven, sadece bireysel pazarda internet erişimi iletmekle sınırlı kalmayacaklarını, geniş bant üzerinden erişim, ses ve görüntü hizmetlerini tek bir elden sunan dijital bir platform yaratacaklarını söyledi.

Güçlü ve doğru adımları atabilmek için teknolojinin toplumsal dönüşümdeki etkilerini iyi gözlemleyip bu rotayı doğru takip etmek gerektiğini söyleyen Ali Güven, Türkiye'de uydu dijital TV hizmeti ile internet hizmetini beraber tek faturada sunan (İkili oyun-Double Play) tek şirket olduklarını belirtti. D-Smart ve D-Smart NET markalarıyla alanlarında öncülük etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Ali Güven, "Türkiye'ye, abonelerimize teknolojinin getirdiği keyif, konfor, eğlence ve mutluluğu taşıyan, sektöründe farklar yaratan çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz" dedi.

İNTERNET HAKKINDA BİLGİLER:

· 1969 yılında ilk kez ABD'de internet kullanımı başladı.

· 1985 yılında internet kullanıcısı sayısı 21 bin oldu.

· 1993 yılında ODTÜ'de ilk 64 kbps kapasiteli Türkiye'nin ilk internet bağlantısı kuruldu.

· 1992 yılında Lee tarafından ilk web sitesi oluşturuldu.

· 1971 yılında ilk e-mail gönderildi.

· 1995 yılında ilk arama motoru Yahoo kuruldu.

· 1998 yılında ilk kez internetten TV yayınını Canal Web yaptı.

· 2000 yılında 350 milyon kişi internete bağlandı.

· 2003 yılında Türkiye'de ADSL kısıtlı olarak ilk defa sunulmaya başlandı.

· 2005 yılında yaygınlaşmaya başlayan ADSL de minimum hız 256 kbps, maksimum hiz ise 1 mbps idi.

· 2012 yılında dünyada 2,5 milyar insanın internet bağlantısı vardı.

· Yıl 2013... Hala dünyada 4,5 milyar, Türkiye'de 50 milyon kişide internet yok!

Okuyucu Yorumları