Daha fazla hız,daha fazla eğlence

Bu 6 araç ile daha hızlı download, daha fazla eğlence ve daha iyi iletişim sizleri bekliyor...

Daha fazla hız ve eğlence...

Kablo, ADSL, fiber ya da başka biri... Günümüzde geniş bant internet bağlantısı ile yapılamayacak şey neredeyse yok. Ancak bağlantınız gerçekten tam kapasite ile hizmet sunabiliyor mu? Ne yazık ki bu sorunun cevabı çoğu zaman hayır oluyor... Özellikle kotalı bir bağlantıya sahipseniz, düşünmeniz gereken çok daha fazla şey var demektir...

Sizlere sunacağımız bu 6 bedava araç ile ilk olarak kotanızı kontrol altında tutmayı öğrenecek; ardından geleneksel ya da torrent indirmelerinize hükmetmenin en basit yolları ile tanışacaksınız. Bunlara ek olarak, her internet kullanıcısının mutlaka sahip olması gereken, birkaç önemli araç da ilerleyen sayfalarda sizleri bekliyor olacak...

Şimdi hiç vakit kaybetmeden sonraki sayfaya geçin ve internet bağlantınızın keyfini çıkartmaya başlayın...

NetMeter

NetMeter
Netmeter program görünümü

NetMeter programı ile ağ ara yüzünüzü izleyebilir ve hattınızdaki veri miktarını görebilirsiniz. Bu bedava yazılım ufak tıklamalarla yüklenip, masaüstünüze küçük bir pencere olarak yerleşir. İlk görüşte anlaşılmasa da , kırmızı kıvrımlar "Download" oranını yeşiller ise "Upload" oranını gösterir.

Araç; X ekseninde zamanı, y eksininde hızı gösterir ve standart birim olan "KiB/s ( Kibibyte/ saniye)" kullanır. Kibibyte ile, tanıdığımız Kilobyte çok farklı değildir, yani 1 Kilobyte yalnızca 1000 byte iken, 1 Kibibyte 1024 Byte'tan oluşur. Ama, DSL şirketleri kampanyalarını MBit/s yada KBit/s birimleri üzerinden ücretlendirir.

Görev Çubuğundaki NetMeter ikonuna tıklayın ve "Options (Seçenekler)"i seçin. Sekmelerden "Graph (Grafik)"a tıklayarak "Show UL/DL totals" seçeneğini aktive ettikten sonra "Display Unit" ve "Totals + Reports" seçeneğinin altında bulunan birimi "Kilobit" olarak ayarlayın. NetMeter programı internet hızlarınızı kayda geçirdiği icin canlı hızınızın yanında aynı zamanda eski hızlarınızı görebilirsiniz.

Netmeter programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Free Download Manager

Free Download Manager
Güçlü, kolay arayüzlü ve ücretsiz

Kim DSL hattının neler yapabildiğini bilmek istiyorsa, Free Download Manager'a ihtiyacı vardır. Bu reklamsız program ile indirmelerinizi hızlandırabilir ve hatta BitTorent dosya desteği sayesinde torrent dosyaları indirebilirsiniz. Torrent indirmelerini, hızlı olma durumuna göre farklı bant genişlik sınıflarında sınıflandırabilirsiniz. Ayrıca Free Download Manager ile YouTube ve Google Video gibi flash video sitelerinden indirme yapabilirsiniz. Sadece linki girin ve indirme başlıyor.

Free Download Manager'ın avantajı ise dosyaları ufak parçalar halinde yüklemesi. Çoğunlukla program indirilmek istenen dosyayı en az 4 parçaya bölüyor ve hepsini eş zamanlı olarak yüklüyor.Program her sunucu için 12 bağlantıyı standart ayarlarla kabul ediyor. Bunu "Options" altında bulunan "Downloads/Network" kısmından değiştirebilirsiniz. Akıllıca olan ise indirilmek istenen dosyanın kopyasını bulunduran ayna sunuculardan arama özelliği. Bu şekilde Free Download Manager size daha hızlı bir kaynak bulabilir veya daha fazla paralel bağlantı sağlayabilir.

Free Download Manager programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

µTorrent

µTorrent
En sade ve kullanışlı torrent programı

Kullanışsız isim, ama kusursuz çalışma prensibi : BitTorrent alıcısı ufak fare tıklamaları yüklenip Türkçe dil destegi ile karşınıza geliyor. Başlangıçta µTorrent'in DSL hattınızın hızını yönlendirmesini sağlayan bant genişlik testi bulunuyor. µTorrent'te bant genişliği ayarlayabilir ve istediğiniz indirmeye öncelik verebilirsiniz.

µTorrent ile aynı zamanda RSS-Feeds'leri okuyabilir ve hatta bunları indirebilirsiniz. Skins ayarlarından Filesharing-Tool'u optik olarak ayarlayın. Üretici sayfasından bir skin yükleyin ve bunu "µTorrent" adıyla "AppData/Roaming"a kaydedin. Daha sonra µTorrent'i yeniden başlatın.

µTorrent programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Google Earth

Google Earth
Google Earth ile dünyayı gezin

Karadan okyanusun içine, Sankt Peter-Ording bahçesinden Konstanz Gölü'ne kadar kadar her şeye Google Earth ile yolculuk yapın. Yada daha iyi bir değişle uçun, çünkü Google'ın gerçek çizilmiş dünyasından seçtiğiniz hedefe doğru hızlı bir şekilde yaklaşıyorsunuz. Google Earth uydu ve uzay fotoğraflarını birleştirip coğrafi verilerle birlikte yüksek çözünürlükte size sunuyor.

Bu bedava program aynı zaman rota planlamada yapabiliyorsunuz. Sadece "Route" altında başlangıç ve bitiş hedefinizi girin, program ayrıntılı yol çizelgesini hesaplıyor. Google Earth'ün arama özelliği sayesinde, farklı şekillerde görüntüleyebilirsiniz. Mars'a veya Ay'a yolculuk yapabilir veya gittiğiniz yerlerdeki tarihi yerleri işaretleyebilirsiniz. Google Earth aynı zamanda öğrenciler için de çok uygun. Örnek olarak "Google Okyanus" moduyla okyanuslar hakkında bilgileri 3D görünümüyle birlikte görebiliyorlar.

Google Earth programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Skype

Skype
Skype ile ücretsiz internet çağrıları yapın

Skype kullanıyorsanız çok yazı yazmanıza gerek yok. Çoğu program Messenger tipiyle karşımıza çıkıyor, çünkü yazıların ve dosyaların paylaşımı hem kolay hem de emin olarak yapılıyor. Ama gerçek mesele Skype ile internet telefonu kullanabilmeniz ve isteğinize göre videolu görüşme yapabilmeniz. Bu program yalnızca iki kişi arasında olan görüşmelere olanak sağlamıyor, ayrıca25 kişiyi karşınıza getirebiliyor.

Skype, kısa bir süre önce kullanıcılar için "Ekran Görüntüleme" özelliğini kullanıma açtı. Bu şekilde kullanıcılar videolu görüşmelerinde bir dosyayı veya bilgisayarınızdaki bir ayarı gösterebilir. Ama tabi ki Skype'nin bu kadar bilindik olmasındaki gerçek neden sadece Skype kullanıcıları arasında değil aynı zamanda SkypeOut özelliği sayesinde normal hat telefonlarla da görüşmelere olanak sağlaması. Tabi ki bunun terside mümkün. Kullanıcılar ülke paketlerini sabit ücretlere göre alıyorlar. Skype'i güçlendiren sebepler ise iyi görüşme kalitesi ve kolay ulaşılabilme imkanı. Program başka ayarlara gerek kalmadan güvenlik duvarları ve yönlendiricilerle de çalışabiliyor.

Skype programını buradan indirebilirsiniz.

Free YouTube to MP3 Converter

Free YouTube to MP3 Converter
YouTube videoları mp3 dosyalarına çevirin

Youtube, en yeni müzik videoları ve film fragmanlarını seyretmek için güzel bir araç. Ama "Free YouTube to MP3 Converter" ile videolarınızı mp3 dosyalarına çevirebilirsiniz, bu bedava program videonun sadece ses dosyasını kaydediyor.

Kullanımı ise çok basit, ses dosyasını istediğiniz videonun URL'sini kopyalayın ve "Free YouTube to Mp3 Converter"a yapıştırın. Bundan sonra yükleye tıkladığınızda videonun mp3 dosyası inmeye başlıyor. Yüklerken aynı zamanda ayarlardan yüksek önceliğe tıklayarak indirmeyi de hızlandırabilirsiniz. Diğer ayarlarda ise yükleyeceğiniz yeri ve mp3 kalitesini değiştirebilirsiniz.

Free YouTube to MP3 Converter buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları