Daha hızlı sörf için SpeedGuide TCP Optimizer

SpeedGuide TCP Optimizer: Daha hızlı sörf için tek ihtiyacınız bu ufak, ücretsiz yazılım. İndirin...

İnternet hızınızı artırın!

Bağlantı hızlarının artması, kurumların sanal dünyayı keşfetmesi ve kullanıcıların giderek işlerini web üzerinden halletmeye alışması sayesinde, artık pek çok kişi internet yaşamın bir parçası. Bu konuda en büyük sorun ise bağlantı hızları. Her kullanıcı imkanlarına göre en çok verim alabileceği bağlantı servisini kullanıyor ama bizlere sunulan bağlantıyı ne kadar verimli kullanıyoruz?

Windows sisteminde yapılacak birkaç önemli ayarlama ile bağlantı hızımızı arttırmamız mümkün. Fakat bu ayarlar çoğunlukla Windows'un gizli veya özel bölümlerinde gerçekleştiriliyor ve her kullanıcı bu ayarları değiştirebilecek donanıma veya vakte sahip değil. Bu yüzden sizin için sisteminizi tarayıp, uygun bağlantı ayalarlarını düzenleyecek ücretsiz bir yazılım seçtik; SpeedGuid TCP Optimizer. İndirme bağlantısını ve yapmanız gerekenleri ikinci sayfada bulabilirsiniz...

Nasıl Kulanılır?

Nasıl Kulanılır?
Bu ekranda yapılacak tüm değişiklikler size son bir onay için gösteriliyor.

Programı indirdikten sonra tek yapmanız gereken çift tıklayarak çalıştırmak. Kuruluma ihtiyaç duymayan programın ana penceresinde pek çok faklı ayar göreceksiniz. Neyse ki bu karmaşık ekranda bizi ilgilendiren tek bir seçenek var; Optimal Settings. Fakat bu işlemden önce File menüsünden Backup Current Settings'e tıklamalı ve o anki ayarlarınız yedeğini almalısınız. Bu sayede istenmeyen bir durum oluştursa kolaylıkla geri dönebilirsiniz.

Pencerenin sağ alt bölümünde yer alan Optimal Settings'i işaretledikten sonra Apply Settings'e basarsanız sizin için en uygun seçenekleri program ayarlayacak ve karşınıza yapılacak değişikliklerle ilgili bir pencere gelecek. Bunu da onayladıktan sonra program sisteminizi yeniden başlatmanızı isteyecek. Bundan sonra internet bağlantınızda artışı kendiniz de görebilirsiniz. Eğer sisteminiz zaten en uygun ayarlara sahipse, doğal olarak hızınızda bir fark hissetmeyebilirsiniz.

Tecrübeli kullanıcılar Optimal Settings'i seçemeden kendi uygun gördükleri tüm bağlantı ve TCP ayarlarını yazılım yardımıyla da gerçekleştirebilirler.

Bu arada kullandığınız güvenlik yazılımına bağlı olarak uyarı alabilirsiniz. Bunun sebebi, programın Windows'un özel ayarlarına müdahale etmesidir. Programda virüs veya benzeri zararlı bir öğe bulunmamasına rağmen bazı güvenlik yazılımları bu özel ayarlara müdahale eden programlar ile ilgili uyarı verebilirler. Her ne kadar programda zararlı bir öğe bulunmasa da, güvenmediğiniz taktirde kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Download: SpeedGuid TCP Optimizer

Okuyucu Yorumları