Daha Hızlısı Yok: 12x DVD Rewriter

Türkiye distribütörlüğünü SKY Bilişim ve Multimedya’nın yapmakta olduğu Plextor, dünyanın en hızlı DVR Rewriter'ını piyasaya sundu. Hem +, hem de – medyaları destekleyen 12x DVD+/-RW sürücüsü ile Plextor, yine teknolojik liderliğini kanıtladı.

Daha Hızlısı Yok: 12x DVD Rewriter

İki yepyeni ürün PX-712A E-IDE (ATAPI) ve geleceğin teknolojisi PX-712SA Serial ATA’yı piyasaya sunan Plextor, yeni gelişen Seri ATA (SATA)* piyasasındaki liderliğini kanıtladı.

12x kayıt imkanı sağlayan PX-712SA DVD±R/RW sürücüsü ile kullanıcılar, 16.5MB/sn'lik hızla bir DVD'yi 6 dakikadan daha kısa bir sürede kaydedebilecekler. Böylece DVD'ler her zamankinden de hızlı yaratılıp düzenlenebilecek ya da paylaşılabilecek.

SKY Bilişim ve Multimedya, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mansur Karakoç, ürün portföyüne Seri ATA'yı eklemekten çok mutlu olduklarını vurgularken, “Artık kullanıcılara optik sürücüler için mevcut tüm arabirim seçeneklerini sunabiliyoruz: ATAPI, SCSI, USB 2.0, FireWire ve yeni Serial ATA. Gerek kişisel kullanıcılar gerekse de OEM üreticileri ve sistem entegratörleri için çok avantajlı bir ürün yelpazesi sunuyoruz. " diye eklemektedir.

PX-712SA, 12x DVD+R ve 8x DVD-R DVD yazma, 4X DVD+RW ve 4X DVD-RW yeniden yazma, ve 16x DVD-ROM okuma hızlarını ve aynı zamanda yüksek hızlı 48x CD-R yazma, 24xCD-RW yeniden yazma ve 48x CD-ROM okuma hızlarını desteklemektedir.

Plextor tarafından geliştirilen ve DVD+R formatında 4.7GB kapasiteli 120 dakikalık disklere, 12x hızla yazılabilmektedir.

Mansur Karakoç, "12x DVD Recorder'ı dünyaya ilk sunan firmanın distribütörü olmaktan çok mutluyuz. Plextor'un ikinci çift formatlı sürücüsü PX-712A, 8x ve 4x sürücülere oranla çok belirgin bir performans artışı sunmakta ve çok geniş bir medya yelpazesiyle uyum göstermektedir." yorumunu yaparken, ürünün aynı zamanda piyasadaki en dayanıklı ve uzun ömürlü optik sürücü olduğunu da belirtmektedir.

PX-712A'da buffer hatalarının önüne geçmek üzere CD için Buffer Underrun Proof, DVD+R/RW için Lossless Linking ve DVD+R/RW için Zero Link teknolojileri gibi birçok teknoloji kullanılmıştır. Sürücü aynı zamanda "Background Formatting" (arka plan formatlama) işleviyle yazarken formatlama özelliğine de sahiptir. Plextor bu üründe, optimal bir hızla en yüksek yazma kalitesi için başka hiçbir markada bulunmayan ve yüksek hızda yazım hatalarından kaçınmanıza yardımcı olan PoweRec (Plextor Optimised Writing Error Reduction Control) teknolojisini kullanmıştır.

Plextor'un müzikseverler için tasarladığı ve PX-712A'da kullandığı VariRec (Variable Recording) teknolojisi, kullanıcının 8 farklı ayar ile oynayarak sesin tonu ve kalitesi üzerinde zevkine en uygununu seçmesini sağlamaktadır.

Okuyucu Yorumları