Daha önce görülmemiş grafikler geliyor

Gelecek nesil Xbox ve Playstation'da bizi nasıl grafikler bekliyor? Cevap haberimizde...

Görülmemiş grafikler geliyor!

Tüm dünyada gişe rekorları kırmış olan Avatar isimli filmi sanıyoruz izlemeyen kalmamıştır. Peki, film esnasında gördüğünüz grafikleri beğenmiş miydiniz? Eğer bu soruya vereceğiniz cevap "evet" ise piyasaya çıkacak yeni konsolların görüntü kalitesini de beğeneceksiniz demektir.

Battlefiled ve Need for Speed gibi oyunların grafik yazılımları üzerinde uzmanlaşmış olan Geometrics'in kurucu ortaklarından birisine göre, yeni Xbox ve Playstation kelimenin tam anlamıyla "Avatar kalitesinde" görselliğe sahip olacak.

James Cameron tarafından özel olarak tasarlanmış, bilgisayar tarafından yaratılan yeni benchmark sistemi sayesinde, şu anda bilgisayar üzerinde kullanılabilen en üst seviye grafik kalitesi bu filmde bulunuyor. Geometric'in grafik tasarım programı "Enlighten" ise yeni konsollar için çoktan hazırlanmaya başlanmış. Firmanın kurucu ortaklarından Dr. Chris Dolan konu hakkında şunları söylüyor: "Enligten ile büyük işler başaracağımız ortada. NVIDIA ile ortak olarak yürüttüğümüz GPU testlerinde, mevcut konsollara göre çok daha hızlı ve kaliteli grafikleri kullanmayı başardık. Peki, tüm bu mükemmel grafik kalitesinin yanında, kaliteli animasyonlar, fizik detayları ve de yapay zeka ne kadar geliştirilebilecek?"

Xbox hakkında yayılan son bilgilere göre cihaz, "Kinect V2" sistemi kullanacak ve bu sayede Kinect harici bir ürün olmaktan çıkarak, tümleşik bir cihaz konumuna gelecek. Xbox'ın bir diğer heyecan yaratan özelliğiyse Google Project Glass'a benzer olası bir Kinect Glass ile karşımıza çıkması. PS4 tarafındaysa ne yazık ki herhangi bir gelişme bulunmadığı gibi, birçok kişi ürünün yeni Xbox piyasaya çıktıktan bir yıl sonra karşımızda olacağına inanıyor.

Okuyucu Yorumları