Daha piyasaya çıkmadı ama saldırılar başladı!

Uzun süredir beklenen bu oyun, daha piyasaya bile çıkmadan bakın nasıl saldırıya uğradı...

Daha piyasaya çıkmadı ama...

MMO camiasının uzun zamandır beklediği ve piyasaya çıkmak için son hazırlıklarını yapmaya çalışan Star Wars: The Old Republic, geçen hafta başlayan hafta sonu beta testleriyle çoktan oyuncuların gönlünde taht kurmuş durumda.

Fakat Activison Blizzard'ın CEO'su olan Bobby Kotick, oyun daha piyasaya çıkmadan hakkında ileri geri konuşmaya başladı bile. Reuters'dan sızan bir habere göre Kotick, 20 Aralık'ta piyasaya çıkacak olan oyunun herhangi bir şekilde rakip firma olan Electronic Arts için finansal yönde başarı getirmeyeceğini iddia etti.

"Lucas, Star Wars'ın kazandığı başarılar doğrultusunda bu işten direk olarak yararlanan firma olacak." diyen Kotick sözlerine şöyle devam etti; "Biz de Lucas ile uzun bir süre çalıştık ve gördük ki konu ekonomi olunca, her şey Lucas'ın lehine çalışıyor. Anlayamadığım tek şey, EA'nın ekonomik olarak ne gibi bir çıkarı olabileceği?"

Kotick'in son sözleriyse şöyle oldu; "Eğer şöyle bir geçmişe bakarsanız, MMO sektörüne yatırım yapanların sadece ufak bir bölümünün başarılı olduğunu görürsünüz." Pek tabii iki yayımcı firma arasındaki bu tarzdaki sataşmalar yeni değil. Buradaki asıl önemli noktaysa, EA'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı ve 500,000 kullanıcıya ulaştıkları anda SWTOR'un onlar için çok büyük bir başarı olacağı yönündeki açıklaması oldu.

Okuyucu Yorumları