Dark Web Yavaşça Ortadan Kayboluyor

Bir çok Dark Web sitesi, anlamsız ve işe yaramaz hale geliyor. Pek bu, "internetin karanlık yüzü" için son anlamına mı geliyor?

Dark Web yok oluyor!

Tor internetin gulyabanisi olarak görülmeye devam ederken, bir çok insan bu hizmetin yolsuzluk, katil kiralama veya uyuşturucu ticareti için kullanıldığını düşünüyor. Ancak en son bulgulara göre, bir çok Tor sitesi anlamsız ve işe yaramaz bir durumda. En son yürütülen araştırmaya göre geride kalan bir kaç "soğan sitesi" de yok olmak üzere.

Tor'u ünlü yapan tek işlevi, kullanıcılara "soğan rotalama" ile anonimlik sağlaması. ABD Deniz Kuvvetleri Araştırma ve Savunma İleri Araştırma Projeleri Kurumu Ofisi tarafından geliştirilen yazılım, sanki para aklama sistemleri gibi çalışıyor. Kullanıcıdan yola çıkan kişisel veri bir çok yönlendiriciden geçerek takip edilmesi imkanız bir hale getiriliyor.

Onionscan'ın dün yayınladığı bir rapora göre, bir grup sonda Tor ağının sağlığını ölçmek için görevlendirildi. Taranan 30,000 Tor sitesinin normal web sitelerine göre çok daha kararsız ve güvenilmez olduğu ortaya çıktı. Tor sitelerinden sadece 4,400'ünün çevrim içi olduğu ortaya çıktı, bu da %15'e eşit. Bu bulgular gerçeği tam olarak yansıtmasa da, genel bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Google'ın bile ulaşamadığı, internetin en karanlık noktaları ve onlara ulaşmanın yolları: İşte Darknet ve Deep Web!

Peki Tor ağları niye küçülüyor? Sadece suç için kullanıldığı düşünülmesi, ayrıca öğrenme zorluğu olarak da normal tarayıcılardan daha karışık olması, kullanıcıları Tor'a geçmekten itiyor. Ancak soğan ağlarının son zamanlarda aniden küçülmesinin sebebi daha çok Freedom Hosting II ve e-posta servisi SIGAINT'in kapanması olduğu düşünülüyor.

FH2'nin oluşturduğu boşluğu doldurmak isteyen Onionscan, kullanıcı dostu bir darknet aracı geliştireceğini, herkes tarafından kullanılabilecek, gizli hizmetlerin güvenli şekilde gerçekleşebileceği özel ve anonim olacağını açıkladı.

Okuyucu Yorumları