Darüşşafaka Robot Kulübü, şampiyonada!

Darüşşafaka Robot Kulübü'nün yeni robotu Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Darüşşafaka finalde!

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Robot Kulübü, ABD'de düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından robotların yarıştığı FIRST Robot Yarışması'nda finale kaldı. Kulübün "Sultans of Türkiye" adlı takımı, 22-25 Nisan 2015 tarihleri arasında St. Louis'de gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında yarışacak.

Yedi yıldır ABD'de düzenlenen FIRST Robotics Competition (FRC) adlı yarışmaya katılan Darüşşafaka Robot Kulübü "Sultans of Türkiye" 11-14 Mart 2015 tarihlerinde ABD'nin Orlando şehrinde düzenlenen yarışmada "Recycle Rush" temalı robotuyla şimdiye kadarki en iyi sonucunu elde etti. Darüşşafaka FRC Takımı, Orlando'da dünyanın farklı ülkelerinden 64 takımın katıldığı bölgesel turnuvalarda 10 maçta 8 galibiyet alarak başarılı bir performans sergiledi ve tarihinde ilk defa "Dünya Şampiyonası"nda yarışmaya hak kazandı. Ayrıca NASA'nın sponsor olduğu "Regional Engineering Inspiration Award" ödülüne layık görüldü.

Dünya Şampiyonası'nda yarışacak tek Türk takımı

56 bölgesel turnuvadan başarıyla çıkan 156 takım arasında yer alan "Sultans of Türkiye" adlı takım Orlando'da bu hakkı kazanan 6 takımdan biri ve bunu başaran tek Türk takımı oldu. Darüşşafaka Robot Kulübü, FRC'ye katılmaya başladığından beri ilk kez Dünya Şampiyonası'nda oynayarak Türkiye'yi ve Darüşşafaka'yı gururla temsil edecek.

Yarışmanın amacı robot rekabeti değil!

Yarışmada her sene farklı bir görev seçiliyor ve takımlardan bu göreve uygun robot tasarlamaları bekleniyor. Darüşşafakalı öğrencilerin geri dönüşüm alanında hazırladığı robot iddialı olmakla birlikte, yarışmada amaçlanan, bir rekabet ortamı oluşturmaktansa öğrencilerin birbirlerine yardım ederek robotlarını geliştirmeleri...

Darüşşafakalı 14 öğrenci ve 3 öğretmenin katıldığı, kulübün kurulmasına vesile olan Fikret Yüksel Foundation ve Siemens'in sponsor olduğu bu heyecanlı yolculuğun sonucu 25 Nisan'da belli olacak.

Darüşşafaka Robot Kulübü Öğrencileri:

Kerem Tolu, Emirhan Subaşı, Sinem Kayan, Asil Can Dönmez, Ecem Kaval, Barış Demirci, Elif Çağla Karanfil, Buğra Uca, Veysel Kazancı, Güney Kılıç, Zeynep Tuna, Ahmet Turhan Ay, Emine Şevval Aygül, Mertcan Gür, Berk Durgut, Ahmet Cüce. Gözlemciler: Şeyhmus Aca, Eren Sanır, Ali Akgül.

Öğretmenler:

Gürsoy Mantaş, Metin Korkmaz, Mete Karaca

Robot Kulübü'ne destek veren Siemens mühendisleri:

Özgür Aslan, Engin Bulanık, Tolga Kaya, Eren Ulusoy

Okuyucu Yorumları