DataStar, tablet pazarına odaklanıyor!

DataStar, yılın ikinci yarısında kullanıcıların karşısına bu popüler ürünlerle çıkacak!

DataStar'ın yeni odak noktası

2012 yılının ilk yarısında bilgi teknolojileri pazarının durgun olduğunu belirten DataStar Pazarlama Müdürü Mahmut Ulucan, pazara hareket getiren ürün grubunun ise tablet bilgisayarlar olduğunu vurguladı. Bu nedenle yılın ikinci yarısında kanala ve tüketicilere farklı marka ve model tablet bilgisayarlar sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye geneline yaygın DataStar bayileri ile belli dönemlerde bir araya geldiklerini ve özellikle Anadolu'daki bayilerin Apple'a alternatif olacak tablet bilgisayar talep ettiğini vurgulayan Ulucan, "Tabletler herkesin ilgisini çeken ve sahip olmak isteği ürünler haline geldi. Ancak özellikle Apple ürünleri fiyat açısından her kesim için ulaşılabilir değil. Bu nedenle hem bilgisayar satıcıları hem de tüketiciler alternatif ürünler bekliyor" dedi. DataStar'ın distribütörü olduğu Haier markasının yakında tablet bilgisayarını da satışa sunacaklarını belirten Ulucan, bunun yanı sıra farklı markaların da tabletlerini portföylerine ekleyeceklerini açıkladı. "Tüketicilere hem fiyat hem de teknik özellik açısından seçenek oluşturmak istiyoruz" diyen Ulucan, bu nedenle farklı işletim sistemine sahip, değişik markalı tabletleri getirmeyi planladıklarını ifade etti.

DataStar'ın yakında pazara sunacağı tablet bilgisayarların ikisinin markasının kesinleştiğini (Haier ve X-Micro), diğerlerinin ise şu anda netleşmediğini söyleyen Ulucan, bir ay gibi kısa bir süre içinde üçüncü markanın da netleşeceğini ümit ettiklerini belirtti.

DataStar, X-Micro markalı tablet bilgisayarı Haziran ayı içinde satışa sunmayı planlıyor. Ürünün fiyatı ise 289 TL olacak. Haier'in tablet bilgisayarının pazara sunulma tarihi ise henüz net değil. Şirket Haziran sonu-Temmuz başı gibi farklı marka bir tablet bilgisayarı daha satışa sunmayı hedefliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları