DataStar, üç markanın daha dağıtıcısı oldu!

Bilgi teknolojileri sektörünün genç dağıtım firması DataStar, üç markanın daha distribütörü oldu!

Üç markanın dağıtıcısı oldu

Bilgi teknolojileri sektörünün genç dağıtım firması DataStar, üç markanın daha distribütörü oldu. ADATA, Disney ve HP tüketici elektroniği ürünlerinin distribütörü olan şirket, böylece 7'den 77'ye her yaştan kullanıcıyı hedefliyor.

54 çalışanın ortaklığı ile 2008 yılı sonunda kurulan DataStar, distribütörü olduğu markalara üç güçlü markayı daha ekledi. ADATA, Disney ve HP tüketici elektroniği ürünlerinin distribütörü olan şirket, 26 Nisan 2011'de düzenlediği basın toplantısı ile yeni distribütörlüklerini duyurdu.

Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan DataStar Genel Müdürü Mehmet Kaplan, DataStar hakkında kısaca bilgi vererek, kısa sürede elde ettikleri başarıyı basın mensupları ile paylaştı. DataStar'ın iki yıl içinde birçok markayı Türkiye'ye kazandırdığını vurgulayan Kaplan, "Büyümeye, gelişmeye açık olan yapımızla ilk beş yılımızın sonunda 100 milyon doların üzerinde gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Yeni markalarımızın da bu hedefe ulaşmada bize önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Basın toplantısında yeni markaların duyurusunu ve ürünlerin tanıtımını DataStar Pazarlama Müdürü Mahmut Ulucan yaptı. Ulucan, ADATA'nın depolama alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olduğunu belirterek, bu markanın USB bellek, taşınabilir bellek ve SD kartlarının satışına başladıklarını duyurdu. ADATA ürünlerinin kaliteli, sağlam ve uygun fiyatlı olduğunu belirten Ulucan, ayrıca şık tasarımları ile de dikkat çektiğini vurguladı.

Disney karakterleri teknoloji ile buluşuyor

Disney karakterleri teknoloji ile buluşuyor

Teknoloji kullanım yaşı düşüyor, Disney karakterleri teknoloji ile buluşuyor

Özellikle mobil teknolojilerin hayatımıza girmesiyle teknoloji kullanım yaşının da küçüldüğüne dikkat çeken Ulucan, "Artık gençler ve çocuklar, önemli bir kullanıcı grubunu oluşturuyor. Ve bu kitlenin beğenileri, zevkleri de doğal olarak büyüklerden farklı. Klasik siyah-gri kasalar, ciddi tasarımlar bu kitlenin ilgisini çekmiyor. Bu nedenle pek çok bilgi teknolojisi ürünü giderek renkleniyor, tasarımları yenileniyor" dedi. Her yaştan çocuklar için dünyanın en önemli markalarından birinin Disney olduğunu belirten Ulucan, DataStar olarak Disney'in teknoloji ürünlerinin Türkiye distribütörü olduklarını söyledi. Böylece bugünden itibaren birbirinden sevimli Disney karakterleri ile süslü mouse, mousepad, notebook çantası, CD çantası, kulaklık gibi ürünleri Türkiye pazarına sunduklarını bildiren Ulucan, ayrıca gençlere yönelik olarak da CKP markalı benzer ürünleri getirdiklerini ifade etti.

DataStar'ın yeni distribütör olduğu üçüncü marka ise HP. Dünya devi HP'nin tüketici elektroniği ürünlerinin Türkiye distribütörü olduklarını söyleyen Ulucan, HP markalı dijital fotoğraf makineleri, dijital video kameralar, multimedya player'lar, Blu-ray disk player'lar ve dijital fotoğraf çerçeveleri olmak üzere beş ürün grubunun satışına başladıklarını belirtti. Bu ürün gruplarının da diğer HP ürünleri gibi kaliteli, şık ve kolay kullanımlı olduğuna dikkat çeken Ulucan, bu üç marka ile Türkiye'deki teknoloji kullanıcılarına yeni seçenekler oluşturduklarını ifade etti. "Yeni marka ve ürünlerimizle var olan teknoloji kullanıcılarının yanı sıra yeni kullanıcılar da hedefliyoruz" diyen Ulucan, DataStar'ın marka ve ürün seçeneklerini sürekli artırmayı hedeflediğini, bu yıl içinde başka yeni markaları da portföylerine eklemek istediklerini dile getirdi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları