Dava bitse de Opera açıklamaları sürüyor!

Hiçbir kararı beğenmeyen Opera, karara bağlanan Win 7 tarayıcı seçim ekranı hakkında bakın ne dedi?

Ve Opera yine konuştu!

Opera, Avrupa Birliği'nin tarayıcı seçim ekranı kararı üzerine yaptığı açıklamada, tüketicilerin gerçek kazanan taraf olduğunu belirtti.

Kullanıcılar artık Internet Explorer yerine varsayılan tarayıcı seçim ekranına sahip olacaklar. Bu davanın temel sebebi Microsoft'un kendi işletim sistemi olan Windows'a, Internet Explorer kurarak dağıtmasıydı. Rekabet yasalarına uymadığı gerekçesiyle büyük bir ceza alan Microsoft'un, Avrupa'da Windows satabilmek için geriye kalan tek seçeneği tarayıcı seçim ekranıydı.

Opera bu davanın açılmasında en büyük rolü oynamış ve her aşamada Microsoft'un önerilerini eleştirip, Avrupa Birliği'nin kabul etmeye hazırlandığı seçeneklere itiraz ederek kendi istediği şekilde bir tarayıcı seçim ekranının ortaya çıkmasını sağlamıştı.

Opera: "Zafer, inovasyon, ahit" vb...

Opera:
İnternet tarayıcı seçim ekranı çok tartışıldı

Opera yaptığı açıklamada "Bu internetin geleceği için bir zafer. Açık internet standartlarının başarısı ve bu kaideler internette inovasyon için gerekli" dedi.

Opera Software'in CEO'su Jon von Tetzcher "Opera uzun zamandır internet standartlarının öncüsü konumunda, bu sayede insanların internet erişimine her zaman eşit erişimi var, her yerde ve her cihazda. Avrupa Birliği'nin araştırmasının sonucunu görevimiz için bir ahit olarak görüyoruz" dedi.

"Şirketlerin zayıf standartlar ile kullanıcıların elini ayağını bağlaması devri bitti." Diyen Opera teknoloji şefi Hakon Wium Lie, sözlerinin devamında "İnternet tarayıcı seçim ekranı, kullanıcılara daha iyi tarayıcılara erişim imkanı verecek" dedi.

Okuyucu Yorumları