Davalarla uğraşmak isteyene satılık şirket!

Mac klonu sistemler üreten Open Tech kendini satışa çıkardı. Davalarla uğraşmak isteyenler buyursun.

50.000 doları olan gelsin!

Mac OS X işletim sistemini çalıştıran PC'leriyle öne çıkan Open Tech satılıyor. Open Tech'i satın alacak olan kişi sadece şirketin ismine, ününe ya da portföyüne sahip olmakla kalmayıp şirketin ticari sırlarına da vakıf olacak.

Open Tech'in bu açıklamasının tam da Psystar'ın Apple tarafından davalık olduğu haberlerinin duyulmasından sonra gelmesi ise oldukça ilginç bir detay. Psystar da Open Tech'ten önce kurulmuş ve Apple Mac OS X işletim sistemini bilgisayarlarına kurulu olarak kullanıcılara ulaştırıyordu. Apple ile davalık olmasından sonra aynı kulvarda olan Open Tech'in satış ilanı da bu paralelde değerlendirebilir.

Ancak Open Tech, Psystar'ın aksine Mac OS X işletim sistemini bilgisayarlarına kurmadan kullanıcılarına ulaştırıyordu. Bu işletim sistemini yüklemek isteyenlerin ise Open tech yükleme diskini edinmesi gerekiyor; tabii belirli bir ücretin karşılığında. Elbette EULA'yı kırmayı düşünüyorsanız, bunu zaten evinizdeki herhangi bir PC'den de kolayca yapabilmeniz mümkün.

Şirketin satış fiyatı ise son derece makul: Sadece 50.000 Dolar. Şirket web sitesinin girişinde ziyaretçileri karşılayan satılık ilanını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları