Dayanıklılığın tanımını değiştiriyor

Panasonic, Toughbook CF-54 ile yarı dayanıklı dizüstü bilgisayarların tanımını değiştiriyor!

Artık daha dayanıklı!

Panasonic, Toughbook ailesinin yeni ürünü CF-54, yarı dayanıklı dizüstü bilgisayarların tasarımını yeniden tanımlayacak. Otomotiv satış sonrası hizmetler ve bakım sektörü ve saha hizmetleri çalışanlarının yanı sıra iç mekânlarda tamir ve bakım işlerinde çalışanlar için özel olarak tasarlanan yeni Toughbook CF-54, kendi kategorisindeki en ince ve en hafif** yarı dayanıklı Toughbook olma özelliğini taşıyor. 5. nesil Intel® CoreTM vProTM işlemci ile donatılan Toughbook CF-54, bu yönüyle yüksek performans ve düşük güç tüketimi sağlıyor.

Dizüstü bilgisayarların ezberlerini bozan Toughbook CF-54, bu kategoride** pazar lideri konumunda bulunan ürüne kıyasla %50 oranında daha ince ve %25 oranında daha hafif olmasıyla öne çıkıyor. Ürünün 5. nesil Intel® CoreTM i5-5300U vProTM işlemcisi (Intel® Turbo Boost teknolojisi ile birlikte 3MB ön bellek, 2,3GHz – 2,9GHz arası) 4. nesil türdeşine kıyasla daha hızlı bilgi işlem gücü, daha iyi grafik performansı ve daha düşük güç tüketimi sağlıyor. Toughbook CF-54 bu yönleriyle yeni bir standart oluşturmak için gereken tüm değerleri sağlamış oluyor. Daha yüksek performans talep eden çalışanlar için Intel® CoreTM i7 vProTM işlemcisi de bir seçenek olarak sunuluyor.

Kristal berraklığında görüntüleme seçenekleri

14.0" ekran HD (1366x768), FullHD (1920x1080) ya da FullHD seçenekleriyle edinilebiliyor. Ürünün kapasitif çoklu dokunmatik ekranı talep edilen netlik ve görsel ayrıntı seviyesini sağlıyor. Daha yüksek grafik performansı arayanlar içinse AMD FireProTM M5100 ekran kartı seçeneği bulunuyor. Windows 8.1 Pro Update işletim sistemiyle donatılan CF-54 sayesinde kullanıcılar, en incelikli ve en kullanıcı dostu işletim sisteminin kurumsal hayata sunduğu yepyeni avantajlardan faydalanabiliyorlar. Cihazda Windows 7 Professional (Windows 8.1 Pro'dan versiyon düşürme hakları üzerinden erişilmektedir) seçeneği de bulunuyor.

Panasonic Avrupa Kurumsal Mobil Çözümler Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Jan Kaempfer, CF-54 hakkında şunları söylüyor: "En yeni Toughbook'umuz yarı dayanıklı dizüstü kategorisini yeniden tanımlıyor. İnce tasarım, kişiselleştirme özellikleri ve dayanıklılık özellikleriyle otomotiv, saha hizmetleri, kamu, telekomünikasyon ve savunma sanayiinde yarı dayanıklı PC'lerin yeni standardı haline geliyor."

Yarı Dayanıklı Kategoride Zirvede

Yarı Dayanıklı Kategoride Zirvede

Toughbook CF-54, yarı dayanıklı bir cihaz olmasına rağmen kendi kategorisinde en iyi korunan ürün olma özelliğini taşıyor. Cihaz, dört yanından da magnezyum kaplama tabaka ile korunurken, klavye ve ekran bölgesinin tamamı sıvı dökülmesine karşı korunuyor. Petek tasarıma sahip kapak cihazı darbelerden koruyor. Cihaz, 76cm'e kadar düşmelerde bile içindeki bilgileri koruyabiliyor. Cihaz, isteğe göre şirket logosu ile markalanabilen dahili taşıma kulbu ile birlikte geliyor.

CF-54, 11 saatlik tek pil ömrüyle günümüzün yoğun iş akışına karşı mobil çalışanların güvencesi oluyor. Kullanıcılar, CF-54'ün çalışma esnasında pil değiştirme özelliği sayesinde, cihazlarını kapatmadan pil değiştirebiliyor ve çalışmaya devam edebiliyorlar. İkinci bir pil de* edinilebiliyor. Bu sayede toplamda 18 saatlik pil ömrüne ulaşılabiliyor.

Kapsamlı bağlantı ve modülerlik

Bir konumdan diğerine sürekli hareket halinde olan mobil kullanıcılar için istenilen an istenilen yerden bağlantı kurmak büyük önem taşıyor. Toughbook CF-54, veri projektörleri, yazıcılar ve ekranlar için standart LAN girişi, VGA* ve HDMI gibi arayüz çeşitleri ile birlikte geliyor. Geleneksel sistemlere bağlantı için Gerçek Seri Port'un* yanı sıra USB 3.0 ve 2.0 girişleri* ve bir SD kart yuvası da bulunuyor. Hızlı veri transferi için kablosuz LAN a/b/g/n/ac (866 Mbps'ye kadar) ve Bluetooth® v4.0 özellikleri de sunuluyor. Cihaz masaüstü beşiği ile kullanılabilmesi veya araca monte edilebilmesi için docking bağlantı noktasına sahip ve 4G LTE* seçeneği, anten* üzerinden çift geçiş, Temassız Kart Okuyucu*** ve Parmak izi okuyucu*** ile birlikte geliyor.

Bu modüler Toughbook, Panasonic tarafından tasarlanan en konfigüre edilebilir dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor. Opsiyonel genişleme alanları sayesinde DVD sürücüsü, ikinci pil, PC kart girişi, USB anahtarı ya da Akıllı Kart Okuyucu müşteri gereksinimlerine göre eklenebiliyor. Bununla birlikte ikinci LAN, dayanıklı USB, atanmış GPS ya da dördüncü USB 2.0 giriş için kullanılabilecek ayrı bir konfigürasyon girişi* de bulunuyor.

CF-54'ün HD modeli standart olarak 500GB'lik bir HDD ile birlikte geliyor. Full HD modeller (dokunmatik ekran olsun ya da olmasın) standart olarak 128GB SSD'ye sahip. Kamera seçeneği 2 megapiksellik bir web kamerasını* içeriyor. Bu sayede her konumdan ve ortamdan iletişim gerçekleştirilebiliyor. Cihazın, karanlık ortamlarda çalışmayı kolaylaştıran arka aydınlatmalı* bir klavyesi de bulunuyor.

Huzur ve güven

Her Toughbook, donanım hatalarına karşı 3 yıllık garanti ve 5 yıllık yedek parça garantisi ile birlikte geliyor. İlave garanti paketi seçenekleri de bulunuyor. Bunlar şöyle sıralanıyor: Genişletilmiş Ürün Garantisi (4./5. yıl), Kaza Hasar Garantisi, Pil Garantisi (3/4/5 yıl) ve HDD Garantisi.

Erişim

Toughbook CF-54 Şubat sonundan itibaren satışa sunulacak.

*Opsiyonel
** 13 Şubat 2015 itibarıyla, 13.0 inçten büyük LCD'li, clamshell PC'ler kategorisinde.
*** Temassız Kart Okuyucu ve Parmak İzi Okuyucu seçeneklerinden biri tercih edilebilir.

Okuyucu Yorumları