DC, uzun süredir ilk kez Marvel'ı geride bıraktı!

DC Comics'in popüler karakteri Aquaman, beklentilerin ötesine geçti. Yapım sadece üç günde pek çok Marvel yapımını geride bırakmayı başardı.

Aquaman'dan yeni zafer

DC Comics ve Warner Bros. ortaklığı 2016 yılında gösterime giren Batman Vs Superman: Dawn of Justice ve 2017'de gösterime giren Justice League ile büyük hayal kırıklığı yaşadı. DC'nin en büyükleri, en azından ticari açıdan Marvel Comics yapımlarının çok ama çok gerisinde kaldı.

DC; Batman ve Superman için yeni formüller ararken, başarının tadına Justice League'nin çok daha az popüler üyelerinde vardı. 2017 yapımı Wonder Woman, 120 milyon dolarlık yapım bütçesine karşın 850 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti.

Aquaman, Wonder Woman'ı bile kolayca geride bırakacak rakamlarla buluşuyor. 120 milyon dolar civarında yapım bütçesi bulunan film, 21 Aralık 2018'de gösterime girmesine rağmen şimdiden 500 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Aquaman, böylece Avengers'ın son filmi hariç ilk haftasında en çok gişe hasılatı elde eden çizgi-roman uyarlaması ünvanını eline geçirmeyi başardı. Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II ve Nicole Kidman gibi usta oyuncularla karşımıza çıkan film, kayda değer bir başarı elde etti.

DC'nin geleceği Wonder Woman, Aquaman ve 2019'da gösterime girecek Shazam ile Batman ve Superman gibi kült karakterlerin "uygun bir şekilde" biçimlendirilmesine bağlı olabilir. DC'nin yeni filmleri de en az Aquaman kadar başarılı olursa, Marvel Comics-Disney ortaklığının işi çok zor.

Okuyucu Yorumları