DDR4 hazır, peki PC'lere ne zaman gelecek?

Belleklerin hızını katlayacak olan DDR4 hazır! İşte DDR4'ün sundukları ve tahmini geliş tarihi...

DDR 4 bellekler hazır!

DDR4 DRAM modüllerini açıklayan spesifikasyonun son hali, Salı günü yayınlandı. PC'leri hızlandıracak yeni bellekler, bugün birçok bilgisayarda kullanılan DDR3'ten daha hızlı veri aktarımı sunuyor.

DDR4 bellekler, PC'lerde, sunucularda ve mobil cihazlarda kullanılacak. Yeni belleğin öncelikle PC'lere ulaşması bekleniyor. Spesifikasyonun son düzeltmelerini yapan JEDEC Solid State Technology Association, yıllardır DRAM geliştirmenin başında bulunuyor. Micron, Samsung ve Nanya gibi üreticiler, test belleklerini dağıtmaya başlamış bulunuyorlar.

JEDEC, DDR4'ün veri aktarım hızının saniyede 3.2 gigatransfer'e ulaştığını söylüyor. DDR3'ün maksimum hızı ise JEDEC'e göre saniyede 1.6 gigatransfer. DDR4'ün enerji tüketimi de daha düşük ve 1.5 voltluk DDR3'e kıyasla 1.2 volta ihtiyaç duyuyor. 2133MHz'den başlayan veriyolu hızları, DDR3'ün 1333MHz ve 1666MHz'lik veriyolu hızlarına göre önemli bir artış gösteriyor.

DDR4 DRAM'ın bilgisayarlara ne zaman ulaşacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak bunun önümüzdeki sene gerçekleşme ihtimali var. Bellek üreticileri şu an Intel gibi çip üreticilerine DDR4'ü daha çabuk desteklemeleri için baskı uyguluyorlar.

Okuyucu Yorumları