DDR5 Bellekler Geliyor!

Herkes DDR4 belleklerin yolun sonu olduğunu konuşurken, büyük sürpriz geldi: DDR5 bellekler için hazırlanın!

DDR5 bellekler geliyor!

DDR bellek teknolojisinin artık yolun sonuna geldiği konuşulurken ve sektörün uzmanları bu yöndeki fikirlerini paylaşmaya başlamışken, DDR5 DRAM için özellik geliştirme sürecinin başladığı haberi geldi. JEDEC, bellek standartları belirleme organizasyonu tarafından yapılan açıklama, aslında pek çokları için sürpriz oldu.

DDR4'ün devamı olacak olan DDR5 bellekler, DDR4'ten iki kat daha hızlı olacak ve enerji verimliliği konusunda da önemli adımlar atacak. Ayrıca DDR5, iki kat daha fazla yoğunluk sunacak. Başka bir deyişle, DDR4 modüllerinde bulunabilen kapasite, DDR5 modüllerinde iki katına çıkacak.

DDR5 belleklerin ne zaman piyasada olacağı henüz belli değil. Ancak ilk olarak sunucularda ve üst seviye bilgisayarlarda karşımıza çıkacakları kesin gibi görünüyor.

Öte yandan, DDR5'in şimdiden bir rakibi olduğu unutulmamalı. Intel'in geliştirdiği Optane bellekler, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek. DDR DRAM'e göre en büyük avantajları ise, bilgisayar kapandığında bile, içerisindeki veriyi saklayabilmesi olacak.

Okuyucu Yorumları