DDR5 RAM'ler yola çıktı, geliyor!

Bilgisayarlarımızın RAM açlığını giderecek yeni nesil DDR5 RAM'ler için geri sayım başladı!

DDR5 için geri sayım başladı!

Donanım uzmanları her ne kadar şu an mevcut DDR4'lerin son nesil DRAM olacağına inansalar da açıklanan yeni bilgiler DDR5'lerin yolda olduğunu gösteriyor. DDR5 özellikleri bu yıl içinde açıklanacak ve yeni DRAM'lerin 2020 yılında dağıtıma başlanması öngörülüyor.

Intel Geliştirici Forumu'nda (IDF) açıklanan bilgilere göre DDR5 RAM'ler 2020 yılında kullanıcılarla buluşacak. Kullanıcılar için daha fazla PC performansı sunacak olması bir yana, öte yandan dizüstü bilgisayarlarda da daha fazla pil ömrü odaklı olacak olmasıyla daha az güç tüketimine ihtiyaç olacağı söyleniyor. Özellikle günümüzde yavaş yavaş ağırlığını koymaya başlayan sanal gerçeklik uygulamalarının daha hızlı ve daha yoğun bellek ihtiyacını karşılayacak olan DDR5 RAM'ler, sanal gerçeklik uygulamalarının halihazırda DDR4'lerin imkan tanıdığından fazla bant genişliğini bizlere sunacak.

DDR5 RAM'lerden ilk etapta sunucular yararlanacak. Onu takiben de 12 ila 18 ay arasında bir süre içinde DDR5'leri masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda görmeye başlayabileceğiz.

Okuyucu Yorumları