Dedikodu mu, gerçek mi?

FIFA, SimCity ve çok daha fazla efsane oyunun mimarı Electronic Arts'tan şok haber...

Dedikodu mu, gerçek mi?

Eğer yayılan söylentiler doğruysa, Electronic Arts'ın sahipleri için yolun sonu gözüktü demektir zira birçok çevre firmanın satılığa çıktığı yönünde elinde net bilgilerle karşımıza çıktı.

Yayılan dedikoduya göre ünlü oyun yapımcısı, geçtiğimiz Perşembe günü satışa karar verdi. Her ne kadar birçok detay gizli durumda olsa da KKR ve Providence Equity Partners gibi firmalar, Madden NFL ve SimCity gibi oyunların yapımcısını çoktan satın almak için kolları sıvamış durumdalar.

Tüm bu konuşmalar ve spekülasyonlar arasında kalan EA ise sessizliğini bozmayacak gibi gözüküyor. EA her ne kadar halen en büyük ikinci oyun dağıtıcısı olsa da yıl içerisinde yaşadığı yüzde 37'lik düşüş onu ancak bu güne kadar ayakta tutabildi. 30 yıllık hayatında nice konsolları ve yazılımları görüp geçiren firmanın geldiği son nokta gerçekten üzücü olsa da öyle görünüyor ki bu büyük isim de el değiştirecek.

Firmanın en büyük rakibi olan Activision Blizzard da bu yılın başlarında şirketlerinin bir kısmını saltığa çıkarmış ve ne yazık ki Vivendi'nin yüzde 61'lik pay talebinden daha ileriye gidememişlerdi.

Okuyucu Yorumları