Dedikodu sırası şimdi de Galaxy Note 3'te!

Biz Galaxy S4'ü kovalarken, şimdide karşımıza Galaxy Note 3 çıktı. Hem de öyle bir çıktı ki...

Şimdi de Galaxy Note 3!

Samsung son dönemlerde akıllı telefon dünyasını Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 ile sallamayı ziyadesiyle başarmış bir firma. Özellikle tablet ve akıllı telefon özelliklerini bir arada bulunduran Note serisi, bir hayli dikkat çekmiş ve firmanın satışlarını arttırmış, önemli bir ürün.

Son zamanlarda herkes Galaxy S4 dedikoduları arasında kaybolmuşken, şimdi de Galaxy Note 3'den gelen haber herkesi heyecanlandırmaya yetti. Bir süredir tartışılan Galaxy S4'ün hemen ardından gündeme gelen yeni cihazın en büyük özelliği, öyle görünüyor ki daha da büyüyen ekran ebatları olacak.

The Korea Times'da yayınlanan iddiaya göre, malzeme sağlayıcıları, Galaxy Note 3'ün 6.3 inçlik OLED ekrana sahip olacağını iddia ediyor. Galaxy Note 2'nin 5.5 inçlik, halihazırda büyük olarak nitelendiren ekranına göre çok daha büyük olan yeni ekran ölçüleri herkesi şaşırttı. Günümüzde yedi inç'lik ekranların tablet olarak nitelendirildiğini varsayarsak, olası bir 6.3 inçlik cihazın da bu kategoriye girmesi gerekecek.

Şu ana kadar 6 inç, tablet ve akıllı telefonlar arasındaki en üst nokta kabul edilmişti. Bu ekran ölçülerini bozan tek cihaz ise Wii U'nun 6.2 inçlik ekran ebatına sahip olan "Game Pad"i oldu. Herhangi bir tabletin ihtiyacı olmayan detaylar yüzünden genişlemiş olan Wii U Game Pad, pek tabi farklı bir amaca hizmet ettiği için kendisini olağan dışı bir şekilde konumlandırıyor. Nitekim 6.3 inç, bahsi geçen "phablet" kategorisinden çok, tablet olarak sınıflandırılmaya aday. İlginç bir şekilde Samsung altı inçten büyük ekran konusunda yalnız değil; Huawei de bir süredir hakkında dedikodu yapılan 6.1 inçlik "Ascend Mate" cihazı ile görücüye çıkmak için gün sayıyor.

Okuyucu Yorumları