Değişen kullanıcı sözleşmesini kimse sevmedi!

Dev depolama servisi, kullanıcılarına gönderdiği yeni sözleşme ile şimşekleri üzerine çekti!

Kızdıran yenilik!

Popüler bulut depolama servisi Dropbox, geçen hafta kullanıcı sözleşmesinde güncellemeye gitti. Kullanıcıları güncelleme konusunda e-posta ile uyaran Dropbox'ın yaptığı değişikliğe göre, Dropbox kullanıcıları servisten kaynaklanan herhangi bir hata veya başka bir nedenle şirkete dava açmayacağını beyan ve kabul etmek zorunda kalıyorlar.

Bu zorlama sözleşme ile dava açma haklarının elinde alındığını ve her türlü soruna karşı çaresiz, savunmasız kalacaklarını öne süren kullanıcılar ise isyan bayrağını açtı. Bir kullanıcı Dropbox'ın insanların mahkeme hakkını kısıtlamasının tüm Amerikan değerlerine ters düşen utanç verici bir uygulama olduğunu yazdı. Bu tepkiler büyüyecek olursa, Dropbox'tan topluca kopuşlar olabilir, bu durum da Microsfot'ın OneDrive'ına yarayacaktır.

Dropbox tepkileri yumuşatmak için kullanıcı sözleşmesindeki, bilgilerin üçüncü kişilere ve mahkeme kararı olmaksızın hiçbir devlet kurumuna verilmeyeceği maddelerini öne çıkarmaya çalışsa da kullanıcıların öfkesini yatıştıramadı.

Okuyucu Yorumları