#DeleteFacebook Büyüyor

Son skandalın ardından başlatılan #DeleteFacebook kampanyası, Facebook'a kan kaybettiriyor!

#DeleteFacebook büyüyor

Cambridge Analytica fiyaskosu ardından Facebook hesabınızı sildiniz mi? Tech.pinions adlı medya araştırma şirketinin iddiasına göre Amerikalı kullanıcıların %10'u Facebook hesaplarını silmiş durumda. Araştırma şirket yaptığı ankete farklı demografilerden 1,000 Amerikalı vatandaşı dahil etti. Tümü Facebook kullanıcısı olmayan katılımcıların %17'si telefonlarından Facebook uygulamasını kaldırdığını söyledi. %9'luk bir kesim ise hesaplarını tamamen sildiklerini söyledi.

İstatistik derleme şirketi Statista'ya göre Ocak 2018'de Facebook 214 milyon Amerikalı kullanıcıya sahipti. Eğer bu sayı ile Tech.pinions'un oranlarını karşılaştırarak yaklaşık 36 milyon kullanıcının Facebook uygulamasını sildiğini ve yine yaklaşık 19 milyon kullanıcının da hesaplarını sildiğini tahmin edebiliriz.

Ankete katılan kullanıcıların %39'u ise platformu terk etmeseler bile paylaştıkları, beğendikleri ve etkileşime girdikleri içerikler konusunda çok daha dikkatli olduklarını söyledi. %35'lik bir kısım ise veri ihlali ardından platformu çok daha az kullandıklarını bildirdi. Reklamların olmadığı ama ücretli bir Facebook fikri CEO Mark Zuckerberg'den gelmişti, ancak ankete katılanların %59'u ücretli Facebook fikrini sevmediklerini söyledi.

Tüm bu verilere rağmen Tech.pinions, Facebook'un gelir kaybetme konusunda hiç de endişelendiğini düşünmüyor.

Okuyucu Yorumları