Dell, Avrupa'ya Ubuntu-PC'ler sunuyor

Windows ön yüklü görmeye alıştığımız PC'ler artık Ubuntu ön yüklü gelmeye başlıyor

Dell ve Ubuntu PC'ler

Bugünden itibaren Avrupalı Dell müşterileri Ubuntu ön yüklü PC sipariş edebilirler. İlk olarak dizüstü Inspiron 6400n (449 Euro) ve masaüstü PC Inspiron 530n (19" düz ekran monitör dahil) satışa sunulacak. Teslimat Ağustosun sonunda başlayacak.

Dell, elindeki verilere dayanarak sistem bileşenlerinin Ubuntu ile mükemmel bir uyuma sahip olacağını garanti ediyor. Eğer soru sorulmak istenirse, müşteriler Dell donanım desteğine yönelebilirler. Yazılım desteği için linux.dell.com ve dellcommunity.com hazırda bekliyor.

Ek destek olarak Canonical servisleri mevcut. 30 günlük başlangıç paketi (60 Euro) veya bir senelik temel ve standart destek arasında seçim yapmak ta mümkün. Bu seçenekler sayesinde Dell PC'lerine sonradan parça eklemek isteyen kullanıcılar da düşünülmüş oluyor.

Bu arada Lenovo, LinuxWorld konferansında SUSE Linux Enterprise Desktop 10 (SLED 10) ön yüklü ThinkPad'ler duyurdu. Lenovo'nun pazarlama yöneticisi Sam Lusi buna sebep olarak, girişimlerin ve resmi makamların açık kaynak çözümlere yoğun derecede olan taleplerini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları