Dell'den 5K monitör geldi!

Biz daha 4K'lı modelleri bile göremeden, PC devi, 5K monitörü ile herkesi şaşırtmayı başardı!

4K da neymiş...

Dell, marketteki en yüksek piksel sayısına sahip monitörü sunmayı başardı. Dell Ultrasharp 27 5K, yedi geleneksel fullHD ekrana denk gelen bir piksel sayısı ile yeni bir devrin de kapılarını açmış oluyor.

Dell mühendislerinin bu başarıyı nasıl gerçekleştirdiklerine bakarsak, iki adet 2.560 x 2.880 piksel döşemeyi birleştirerek 5.120 x 2.880 piksel çözünürlüğüne ulaştıklarını görüyoruz. Bu da 14.75 milyondan fazla piksel ediyor ve 218ppi'a denk geliyor.

İki adet DisplayPort 1.2 bağlantı noktası veri aktarımı için kullanıyor. Ekran dönerek portre şekline dönüşebiliyor ve bir çift 16W Harman Kardon hoparlör, altı USB girişi ve bir kart okuyucu ile beraber geliyor.

Ekranın ayrıca bir USB hub'ı ve muhtemelen diğer eski bağlantı noktalarına sahip olması bekleniyor ancak bu bağlantıların 15 milyona yakın piksel verisini aktarmaları pek mümkün gözükmüyor.

Yaratıcı profesyonellerin asıl hedef olması bekleniyor ancak bir miktar parası olan oyuncuların da bu ekran ile ilgilenebileceklerini unutmamak lazım. Dell UltraSharp 5K'nın 2.500 dolarlık fiyat etiketi ile satılması bekleniyor ancak Dell henüz satış zamanı ile ilgili bir bilgi vermiş değil.

Okuyucu Yorumları