Dell'in sanal akıllı cep uygulaması geliyor!

Sanal bilgisayarlara çoktan alıştık; şimdi sırada sanal akıllı cep telefonları var!

Sanal telefon zamanı!

Dell, Android ve iOS gibi platformlarda görüşmelerinizi, metin mesajlarınızı ve uygulamalarınızı güvenle korumanızı sağlayacak "sanal telefon" uygulaması Virtual Smartphone uygulamasını ortaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Dell'in yeni platfromu, Samsung'un Knox'u gibi uygulamaların aksine herhangi bir platforma bağlı çalışmıyor. Dell'den mobilite çözümleri genel yönetmeni Neal Foster, platformu şöyle anlatıyor: "(Hizmetimiz) cihazlara bağımlı değil, yani her tablet ve akıllı telefonla çalışabiliyor. Form-faktörlerine de bağımlı değiliz, her tür ekran boyutunda çalışmamız mümkün."

Foster, hizmeti kullanmaya başlamak için şirket çalışanlarının Apple'ın veya Google'ın mobil mağazasından kurulum için sunulan uygulamayı indirmeleri gerekiyor. Uygulama, kullanıcıya bir Vonage Voice over IP (VOIP) numarası atıyor ve bu numara, Microsoft Exchange veya Active Directory yoluyla otomatik olarak kişi listesine ekleniyor. Vonage, Dell'e göre kişisel ve işle ilgili aramaları ayırt edebiliyor. Sistem yöneticileri, sesli görüşmeleri hali hazırdaki Wi-Fi ağlarına yönlendirebilmek veya iş saatlerinde kullanıcının kişisel telefon numarasını kilitlemek gibi detaylı ilkeler oluşturabiliyorlar.

Uygulama, kullanıcının kişisel depolama alanına saygı duyuyor. Örneğin fotoğraf çekerken bir iş çağrısı almak mümkün hale geliyor. Çekilen fotoğraf, çalışanın kişisel kamera galerisinde saklanıyor.

Android 4.0 ve üzerini destekleyecek olan Virtual Smartphone uygulaması, Ekim ayında indirmeye sunulacak. Uygulama iOS 6 ve üzerine, Windows Phone 8'e de gelecek.

Okuyucu Yorumları