Dell: PC’lerde korsanlığa karşı güvenlik artıyor

Dell’in GX620 serisi masaüstü bilgisayarları, bilgisayar korsanlarına karşı özel donanım korumasına sahip. GX620 serisi PC’lerde güvenlik yongalı anakart kullanılıyor. İnfronic, daha çok güvenlik isteyenlere bu modeli öneriyor.

Dell: PC’lerde korsanlığa karşı güvenlik artıyor

Bilgisayar ve internet teknolojisindeki gelişmeler yaşamı kolaylaştırırken güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Özellikle internet kullanımının yaygınlaşmasına paralel olarak bilgi hırsızlığı, internet korsanlığı da önemli bir sorun haline geldi. Pek çok bilgisayarın birbirlerine bağlı olarak kullanıldığı kurumlar açısından bilgi güvenliği daha da önemli. Bu nedenle bilgi güvenliği için gerek paket gerekse özel birçok yazılım geliştirilmiş durumda. Dünyanın en çok satılan bilgisayar markası olan Dell ise bilgi güvenliğini donanımsal olarak da korumak üzere GX620 serisi masaüstü bilgisayarlarında TPM 1.2 (Trusted Platform Module) uyumlu güvenlik yongalı özel bir anakart kullanıyor.

Dell Optiplex GX620’lerin üzerinde standart olarak bulunan bu donanımsal özellik, ilave güvenlik sağlıyor. Hacker (bilgisayar korsanı) saldırıları ile şifre ya da şifreleme anahtar bilgisinin çalınmasını önlüyor. Böylece bilgisayardaki bilgilere kötü amaçlı kişilerin erişimi donanımsal olarak da engellenmiş oluyor.

Dell ürünlerinin Türkiye’de satışını ve destek hizmetlerini veren İnfronic’in Ürün Müdürü Gonca Güleş, bu özellikleri nedeniyle GX620 serisini sunmayı tercih ettiklerini söylüyor. “Kurumsal müşterilerimiz için yeni bir Dell PC getirmeye karar verdiğimizde GX620 serisinin güvenlik yongasına sahip olması ve Intel’in çift çekirdekli işlemcisini kullanması, bu modeli seçmemizde en önemli unsur oldu. Ayrıca internet üzerinden birden fazla kişiyle online oyun oynama ve ‘sohbet’ (chat) çok yaygın olduğundan ev pazarı için de tercihimiz GX620 oldu” diyen Güleş, başta kurumlar olmak üzere güvenliğe önem veren tüm tüketicilerin bu modellere ilgi göstereceğini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları