Dell şimdi de ucuza laptop sattı, yanlışla...

Yanlışlıkla 15 dolara monitör satan Dell, işin içinden çıkamadan daha büyük bir hataya imza attı...

Şimdi de ucuz laptop!

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde, Dell'in 150 dolarlık monitörleri Tayvan'da yanlışlıkla 15 dolara sattığından bahsetmiş, bu hatanın çözümü için yollar aradığını söylemiştik. Ve nihayet PC devi Tayvan internet mağazasını geçici olarak kapattı. Sipariş verenlere de paralarını geri alabilecekleri kuponlar dağıtıldı. Bu kuponlardaki rakamlar yukarı yuvarlandı ve Dell'in online alışveriş sitesi tekrar açıldığında kullanılabilecekler. Şimdi sorunu Tayvan'ın çeşitli tüketiciyi koruma ve ticaret komisyonlarıyla çalışarak çözmeye çalışıyor.

Üstelik yaşananlar sadece monitör vukuatı ile sınırlı kalmadı. LCD monitör olayını Dell Latitue E4300 dizüstü bilgisayarın fiyatında yapılan yanlışlık izledi. Normalde 2.100 dolara satılan E4300, 563 dolara satıldı. Yine dev siparişler verildi ve problem büyüdü. Tayvan'ın Dell'den verilen fiyatlara uyulması istemesi ise sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale soktu.

Ve sonunda üst üste gelen hataların bedeli ağır oldu. Dünya'nın en büyük ikinci PC satıcısı Dell, çarşamba günü özür dilediyse de kurtulamadı. Her yıl Tayvan'dan 10 milyar dolarlık bilgisayar parçası alan Dell'e Tayvan hiç acımadı. Taiwan Fair Trade Commision, Dell'e 759.000 dolarlık bir ceza kesti. Ancak esas sorun tüketici güveni ve Dell'in imajı açısından yaşandı.

Okuyucu Yorumları