Dell ve HP tahminlerini yükseltiyor!

Bilgisayar piyasasında yılın 3. Çeyreği uğurlu olacak gibi. Dell ve HP'nin beklentileri yüksek!

Beklentiler yükseldi!

Yılın 3. çeyreği neredeyse geride kalıyorken Intel 8.1milyar dolarlık gelir tahminini, mikro işlemcilerinin yakaladığı başarının ardından 9.2 milyar dolara çıkardı.

Hp ve Dell, yani dünyanın ileri gelen bilgisayar üreticileri geride kalan ayların acısını yılın 3. çeyreği kâr beklentisi ile alıyor. Özellikle Dell'in geçen çeyrekte kâr oranında %23'lük bir düşüş yaşadığını göz önünde bulundurursak adeta yeniden yükseliş gibi bir dönem geçiriyor diyebiliriz. Firma CEO'su Michael Dell: "Eğer beklentiler gerçekleşirse yılın ikinci yarısı birinci yarısından daha fazla kâr getirecek."

Hp cephesinde de durum benzer. Yılın ilk yarısında %19'luk düşüş yaşayan HP 3. çeyreğin sıkıntılı günlerin sonu olacağını tahmin ediyor.

Bilgisayar endüstrisi, Çin'deki ekonomik uyarıcı unsurların sayesinde güçlenmeyi umut ediyor. ABD'de bulunan firmalar da bu canlanmayı birebir yaşayacaklarını tahmin ediyor. Ayrıca Microsoft'un henüz resmi olarak piyasalara sunmadığı; fakat RTM sürümlerini üreticilere gönderdiği Windows 7'nin de PC piyasasını canlandırması bekleniyor.

Üreticilerin kullanıcıyı önemseyen bir anlayış ile üretime geçmeleri onlarında güçlenmesi anlamına geliyor. Umuyoruz ki bu durumdan hem kullanıcılar, hem de üreticiler faydalanır.

Okuyucu Yorumları