Deprem hacker'ı: İnsan demeye bin şahit ister

Çin depremi sonrasında Kızıl Haç'ı hack'leyip hesabına para geçirmek isteyen hacker cezasını buldu.

Felaket hacker'ı hapiste

Yang Litao isimli 23 yaşındaki bir Çinli, 12 Mayıs'ta gerçekleşen ve Richter ölçeğine göre 7,9 şiddetinde olduğu açıklanan büyük Çin depreminden 6 gün sonra bir Kızıl Haç sitesini hack'lemiş ve yapılan bağışların kendi kontrolündeki bir banka hesabına yönlenmesini sağlamıştı. Ama görünüşe göre Litao'nun planı ters tepti.

Yapılan açıklamaya göre Litao, sonuçlanan dava sonrasında 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İşin komik tarafı, site yetkililerinin sorunu 24 saat gibi uzun bir sürede giderebilmiş olmalarına rağmen, hacker'ın hesabına hiçbir bağış yapılmamış olması.

CHIP Online yorumu:
Çok çeşitli hacker saldırıları görmüş olsak da, Litao'nun yaptığının hiçbir şekilde açıklaması olmadığını kabul etmek zorundayız. 70.000 insanın öldüğü, 18.000 insanın kaybolduğu, 374.176 insanın yaralandığı ve 4.8 milyon insanın evsiz kaldığı böylesine büyük bir felaketten bile medet uman bir kişinin insanlıkla uzaktan yakından bir alakası olduğunu düşünmüyoruz. 2 yıllık hapis cezası ise, bize göre işlenen suç karşısında son derece hafif kalıyor.

Okuyucu Yorumları