Dev bilişim fuarı CEBIT başlıyor ama...

Avrupa'nın en büyük bilişim fuarı CEBIT kapılarını açmaya hazırlanıyor ama bu yıl pek tadı tuzu yok.

Dev fuarın bu kez tadı yok

Avrupa'nın tartışmasız en büyük bilişim fuarı olan CEBIT, bilindiği üzere dünya genelinde sayısız ülkeden gelen şirketleri bir araya getiren büyük bir teknoloji platformu. Ancak dünyayı etkisi altına alan global ekonomik krizin faturası şirketlerden sonra bu kez de dolaylı yoldan CEBIT'e de kesilecek; zira ekonomik darboğaza giren şirketlerin birçoğu bu yıl pazarlama maliyetlerini düşürmeyi tercih ettiğinden, 3 Mart'ta kapılarını açacak olan CEBIT'e katılmamayı tercih edecek.

Bu platformu gerçekleştiren Deutsche Messe'nin tahminlerine göre bu yıl gerçekleştirilecek olan CEBIT fuarı son derece sönük geçecek ve 69 farklı ülkeden sadece 4.300 şirket fuara katılımda bulunacak. Durumun ciddiyetini anlamak için ise 2008 yılı rakamlarına bakmak gerekiyor. 2008 yılında yine aynı ülkelerden yaklaşık 5.845 şirketin katılımda bulunduğu düşünüldüğünde, bu yıl beklenen daralmanın %26'yı bulacağı da artık sır olmaktan çıkıyor.

Katılımın radikal bir oranda düşmesi beklenen ülkelerin başında Çin, Tayvan ve Güney Kore gelirken, Deutsche Messe'nin başkan yardımcısı Sven Prüser, bu konuda şu sözleri kaydetti: "CEBIT'e katılacak olan birçok şirket, bu ekonomik kriz dolayısıyla kepenklerini kapatmış durumda ve dolayısıyla CEBIT de bundan olumsuz yönde etkilenecek."

Okuyucu Yorumları